Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τελωνειακός και όλη η οικογένειά του σε λαθρεμπορία ποτών



Οικογενειακή ήταν η επιχείρηση λαθρεμπορίας ποτών που είχε στήσει ένας 62χρονος τελωνειακός υπάλληλος, καθώς σ' αυτή ενεργό ρόλο είχαν τόσο η 59χρονη σύζυγός του, όσο και τα δύο τους παιδιά, 33 και 27 ετών. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, όταν στο δρόμο Πετριτσίου-Θεσσαλονίκης, σε περιοχή του νομού Κιλκίς, εντοπίστηκε ένας 33χρονος να μεταφέρει με αυτοκίνητο, μεγάλο αριθμό φιαλών με οινοπνευματώδη ποτά, χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Πιο συγκεκριμένα, μετέφερε 18 κούτες, που περιείχαν συνολικά 216 φιάλες ουίσκι και τζιν.
Η έρευνα που ακολούθησε αποκάλυψε ότι ο 33χρονος είχε μεταβεί στη γειτονική ΠΓΔΜ, απ' όπου πήρε τα ποτά και στη συνέχεια μπήκε στη χώρα από τελωνειακό σταθμό του Κιλκίς κατά τη διάρκεια που εκτελούσε υπηρεσία ο 62χρονος πατέρας του, ο οποίος και δεν προχώρησε στον απαιτούμενο έλεγχο. Την ίδια ώρα, η μητέρα και η αδερφή του 33χρονου επέβαιναν σε προπορευόμενο όχημα, έχοντας τον ρόλο του προπομπού.
Τα λαθραία ποτά προορίζονταν να διατεθούν προς πώληση στην ελληνική αγορά μέσω σχετικών καταστημάτων, που διατηρούν στον νομό Κιλκίς ο 33χρονος και η μητέρα του. Όπως διαπιστώθηκε, η δράση της οικογένειας ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και το συγκεκριμένο δρομολόγιο γινόταν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Το ύψος της ζημίας για το ελληνικό δημόσιο από τη μη καταβολή των τελών και δασμών δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα. Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατ εξακολούθηση παράβαση των διατάξεων περί λαθρεμπορίας ενώ ο τελωνειακός υπάλληλος κατηγορείται επιπλέον για κατάχρηση εξουσίας.
Πηγή:news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου