Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Επισκέψεις σε Β.Τζουμέρκα, Πέρδικα Θεσπρωτίας και Κόνιτσα η "Συμμαχία Ηπειρωτών" του Γ. Ζάψα



Την πλήρη αντίθεσή της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» σε μια ενδεχόμενη εκτροπή του Αώου εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Ζάψας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον δήμο Κόνιτσας.

Ο κ. Ζάψας, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ιωαννίνων, Μάκη Χατζηεφραιμίδη, και πολυπρόσωπη αντιπροσωπεία υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως τόσο η «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις» όσο και η «Ήπειρος των Οριζόντων», οι δύο παρατάξεις από τις οποίες προέκυψε η «Συμμαχία Ηπειρωτών», είχαν από την πρώτη στιγμή εκφράσει την αντίθεσή τους, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην εκτροπή του Αώου προκειμένου να κατασκευαστεί στην περιοχή υδροηλεκτρικό φράγμα.
Ο κ. Ζάψας κάλεσε την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή να πάρει κι αυτή ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα, αφού όπως τόνισε, μπορεί στα λόγια να τάσσεται κατά της εκτροπής του Αώου, στην πράξη όμως ήταν η μόνη που υπερψήφισε τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων επί του σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων, το οποίο την περιλαμβάνει.
Το κλιμάκιο της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» είχε διαδοχικές συναντήσεις με κατοίκους της Κόνιτσας, ενώ επισκέφτηκε και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας το οποίο φιλοξενεί παιδιά μέχρι 18 ετών που προέρχονται από χώρες όπου υπάρχουν εμπόλεμες συμπλοκές μέχρι να βρουν πολιτικό άσυλο.
Το απόγευμα θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλα τα χωριά του δήμου Κόνιτσας.

Στα Β. Τζουμέρκα
Το απόγευμα της Παρασκευής κλιμάκιο της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, Γιώργο Ζάψα,  τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, Μάκη Χατζηεφραιμιδή και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους περιόδευσαν στον δήμο Β. Τζουμέρκων όπου τους περίμενε μια πολύ θερμή υποδοχή από τους κατοίκους της περιοχής.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Ζάψας, παρουσίασε τις θέσεις και ανέπτυξε μέρος του προγράμματος της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» για την επόμενη πενταετία της Ηπείρου, τονίζοντας πως στόχος της νέας Περιφερειακής Αρχής πρέπει να είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας.
Σε ό,τι αφορά ειδικά τα Τζουμέρκα ο κ. Ζάψας, επισήμανε πως το πρώτο μέλημα της Περιφερειακής Αρχής πρέπει να είναι η αναβάθμιση των υποδομών αλλά και η εξασφάλισης ενός σήματος ποιότητας των τοπικών προϊόντων που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή.
Το κλιμάκιο της Συμμαχίας Ηπειρωτών περιόδευσε αναλυτικά σε Καλέντζι, Πλαίσια, Μονολίθι, Πλατανούσα, Γέφυρα Πλάκας, Ραφταναίους, Αμπελοχώρι, Χριστούς και Πράμαντα.

Στην Πέρδικα
Το μεσημέρι της Παρασκευής ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιώργος Ζάψας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Θεσπρωτίας, Θωμα Δημήτριου και κλιμάκιο υποψηφίων παρευρέθηκε  στις εορταστικές εκδηλώσεις της ανακομιδής των  λείψανων του Αγ. Αθανασίου Πέρδικας. Ακολούθησε επίσκεψη στην κοινότητα Πέρδικας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου