Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Βίντεο: Ιερέας διέκοψε τη βάφτιση επειδή το 3χρονο κοριτσάκι δεν ήθελεΠλήθος σχολίων έχει προκαλέσει βίντεο που αναρτήθηκε μόλις χθες στο διαδίκτυο -και ήδη έχει ξεπεράσει τις 32.000 επισκέψεις- που δείχνει έναν ιερέα να διακόπτει το μυστήριο της βάπτισης ενός τρίχρονου κοριτσιού όταν αυτό αρνείται πεισματικά να βαπτιστεί.

Στο βίντεο που ανέβασε στο Youtube η χρήστης Σοφία Πασχάλη δεν αναφέρει πληροφορίες για τον τόπο ή το χρόνο όπου γυρίστηκε. Σε επικοινωνία που είχε το News247 με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών το περιστατικό δε συνέβη σε ναό της Πρωτεύουσας.
Στη διάρκεια της τελετής το παιδί εμφανίζεται εκνευρισμένο με την προοπτική της βάπτισής του γεγονός που κάνει τον παπά να το ρωτήσει ξανά και ξανά αν θέλει να βαπτιστεί. Όταν εκείνο αρνείται κατ' επανάληψη, ο ιερέας διακόπτει το μυστήριο υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να βαπτίσει κάποιον παρά τη θέλησή του.
Αν και οι γονείς της τρίχρονης  αντιδρούν στην απόφαση του ιερέα, εκείνος παραμένει ανένδοτος. Βγάζει το πετραχήλι του και αποχωρεί αφήνοντας τους παρευρισκόμενους στα κρύα... της κολυμπήθρας. Τελικά όπως μαθαίνουμε από τα σχόλια στο βίντεο το παιδί βαπτίστηκε από άλλον ιερέα.

News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου