Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Δύο χρόνια φυλακή και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε γυναικολόγο που ζήτησε «φακελάκι»Με ποινή φυλάκιση δύο χρόνων πλήρωσε γυναικολόγος του νοσοκομείου Φιλιατών την απόφαση του να ζητήσει και να λάβει φακελάκι 300 ευρώ προκειμένου να χειρουργήσει 83χρονη, που μάλιστα, όπως αποδείχτηκε, ήταν υγιέστατη.

Το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας καταδίκασε τον 58χρονο γυναικολόγο, Α.Ν., σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.
Οπως γράφει το ΕΘΝΟΣ, ο διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών, Σπύρος Δερδεμέζης, δήλωσε ότι «το νοσοκομείο δεν ήταν αντίδικος στην υπόθεση αυτή ως εκ τούτου η νομική υπηρεσία μας ενημέρωσε ότι δεν χρειαζόταν να παραστούμε».
Ο επίορκος γιατρός είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υπεξαίρεση, είχε συλληφθεί για μεταφορά παράνομων μεταναστών και για αρχαιοκαπηλία, είχε εμπλακεί σε πυροβολισμό Αλβανού σε μια περίεργη υπόθεση, ενώ πριν την σύλληψή του προκάλεσε επεισόδιο, κατηγορώντας συναδέλφους του στο νοσοκομείο Φιλιατών για χρηματισμό και έστειλε απειλητικές επιστολές προς τη διοίκηση.
Το περιστατικό για το οποίο καταδικάστηκε, αφορά την περίπτωση 83χρονης, από την οποία ζήτησε 300 ευρώ, προκειμένου να την χειρουργήσει άμεσα για την αντιμετώπιση ενδοκολπικού θηλώματος. Η γυναίκα του είπε ότι δεν είχε τα χρήματα και ειδοποίησε τον γιο της από την Αθήνα. Εκείνος κατήγγειλε το γεγονός στη διοίκηση του νοσοκομείου, ενημέρωσε και την αστυνομία, έτσι τα χρήματα προσημειώθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την σύλληψη του γυναικολόγου, η 83χρονη μεταφέρθηκε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηπείρου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως δεν έχρηζε επέμβασης και το πρόβλημά της αντιμετωπίστηκε με φαρμακευτική αγωγή και χωρίς νοσηλεία.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου