Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Εφοριακός και λογιστής ζητούσαν φακελάκι 650.000 ευρώ από επιχειρηματία για να κλείσουν την εταιρεία του



 «Μπουμπούκι» αποδείχθηκε μια 57χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ Ψυχικού η οποία σε συνεργασία με έναν λογιστή ετοιμάζονταν να πάρουν φακελάκι ύψους 650.000 ευρώ από 80χρονο επιχειρηματία για να τον «βοηθήσουν» να κλείσει την επιχείρησή του.

Η εφοριακός προσέγγισε τον επιχειρηματία, ο οποίος ήθελε να προχωρήσει σε διακοπή εργασιών και εκκαθάριση εταιρείας στην οποία ήταν διαχειριστής, και, σε συνεργασία με τον λογιστή του προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ζητώντας ένα «μικρό» αντάλλαγμα της τάξης των 650.000 ευρώ.
Αρχικά η εφοριακός ζήτησε 650.000 ευρώ για να «τακτοποιηθεί» η υπόθεση αφού προηγουμένως έδωσε οδηγίες στον λογιστή για να τροποποιήσει τους ισολογισμούς της εταιρείας. Οι απαιτήσεις, σταδιακά μειώθηκαν, και η τελική τιμή που συμφωνήθηκε ήταν τα 30.000 ευρώ.
Ο 80χρονος επαγγελματίας, ωστόσο, βρισκόταν σε συνεννόηση με την αστυνομία και έδωσε προσημειωμένο χρηματικό ποσό στον λογιστή.
Μετά από την συναλλαγή άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τον λογιστή και εν συνεχεία και την εφοριακό.
Στην κατοχή της υπαλλήλου βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό καθώς και ένας φάκελος με ισολογισμούς της εταιρείας του καταγγέλλοντα, που τις είχε παραδώσει ο λογιστής.
Μόλις η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Κατερίνα Σαββαΐοδυ πληροφορήθηκε τη σύλληψη, διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ για την υπόθεση.


Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου