Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Δεν πίστευαν στα μάτια τους στο ΣΔΟΕ: Εντόπισαν τραπεζικό λογαριασμό με 5,2 δισ. ευρώ«Λαβράκια» υπολογίζεται ότι θα φέρει ο έλεγχος που διενεργείται από το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς στα 64 CDs που έχουν ήδη παραδώσει όλες οι τράπεζες και αφορούν καταθέσεις της περιόδου 2000-2012, σε πρώτη φάση για ποσά άνω των 100.000 ευρώ και σε δεύτερη για ποσά άνω των 300.000 ευρώ.

Οι ελεγκτικές αρχές έχουν στα χέρια τους συνολικά 1.215.000 κινήσεις λογαριασμών και όπως αναφέρουν, λογαριασμοί άνω των 100.000 ευρώ περιέχουν συνολικά 43 δισεκατομμύρια ευρώ και τα οποία θα ελεγχθούν αν έχουν δηλωθεί ή αν πρόκειται για μαύρο χρήμα. Ο αριθμός αυτών των λογαριασμών υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, ενώ πληροφορίες θέλουν τις καταθέσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ να υπερβαίνουν τις 16.000.
Με τα CD στην κατοχή τους πλέον οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ μπορούν να συγκρίνουν άμεσα τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς, με τα δηλωμένα εισοδήματα και να εντοπίσουν αυτούς που τα έχουν αποκρύψει.
Ηδη έχουν διαρρεύσει διάφορες περιπτώσεις καταθετών που το δηλωθέν εισόδημά τους δεν δικαιολογεί τους ογκώδεις τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Από τις πρώτες διασταυρώσεις έχουν προκύψει εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως την εμφάνιση τραπεζικού λογαριασμού ύψους 5,2 δις ευρώ σε ελληνική τράπεζα από κάτοικο του εξωτερικού! Οι ελεγκτές δεν πίστευαν στα μάτια τους, ενώ ειδοποίησαν αμέσως τον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την επαλήθευση του λογαριασμού.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε για την περίπτωση χαμηλοσυνταξιούχου , ετών 92, ο οποίος βρέθηκε να έχει σε λογαριασμό 190 εκατ. ευρώ, όταν ο ίδιος δήλωνε μόλις 7.000 ευρώ εισόδημα.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε για την απίστευτη περίπτωση ενός πρώην κοσμηματοπώλη και νυν συνταξιούχου, ετών 56, ο οποίος εμφανίζεται να έχει καταθέσεις ύψους 23,4 εκατ. ευρώ.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου