Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

"Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά". "Θα τα πούμε την Τετάρτη" η απάντηση Bενιζέλου. Θερμή υποδοχή στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου



Έχουν περάσει σχεδόν 7 χρονια απο την σφοδρή σύγκρουση Παπανδρεου - Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλα το σκηνικό χθες βράδυ στο Ζάππειο Μεγαρο έδινε την αίσθηση οτι δεν πέρασε ουτε μια μέρα.

Απο νωρίς οι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρεου είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν  μια ατμόσφαιρα βγαλμένη απο τα παλιά, με το ονομα του πρωην Πρωθυπουργού να συνοδεύει κάθε τους σύνθημα και τις μουσικές που έντυναν άλλοτε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ανδρεα Παπανδρεου να δινουν τον ρυθμό.
Και οταν ο πρωην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την εμφάνιση του, ο νοητός διάδρομος που είχαν ανοίξει οι συγκεντρωμένοι απο το προαύλιο του Ζαππείου μέχρι το εσωτερικό του μεγάρου, έκλεισε μονομιάς, με τους συγκεντρωμένους να προσπαθούν να βρεθούν κοντά στον Γιώργο Παπανδρεου για να του σφίξουν το χέρι.

Το αποθεωτικό κλίμα συνεχίστηκε σε ολόκληρη τη διαδρομή μέχρι ο Γιώργος Παπανδρεου να μπει στην αίθουσα της εκδήλωσης, ενω σχεδόν ταυτόχρονα, έκανε την εμφάνιση του ο Ευάγγελος Βενιζελος.

Περιστοιχιζόμενος απο εναν κλοιό ανδρών ασφαλείας, ένιωσε απο την αρχή το "εχθρικό" προς αυτόν περιβάλλον, με τους οπαδούς του ...Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ να φωνάζουν με όλη τη δύναμη της φωνής τους ρυθμικά το όνομα Παπανδρεου!
Το ίδιο διχαστικό κλίμα είχαν αντιμετωπίσει νωρίτερα και αλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έκαναν την εμφάνιση τους, όπως οι νυν υπουργοί που μετέχουν στην συγκυβέρνηση, όπως ο Ανδρέας Λοβερδος, η Εύη Χριστοφιλοπουλου και συνεργάτες του κ.Βενιζελου, που έγιναν αποδέκτες αποδοκιμασιων και φραστικών επιθέσεων.
Όχι ομως και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιωργος Παπακωνσταντίνου που καταχειροκροτήθηκε, μόλις έκανε την εμφανιση του στο περιστύλιο...
«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό»
Το ίδιο εκρηκτικό κλίμα συνεχίστηκε και όταν ξεκίνησαν τα εγκαίνια της έκθεσης με τα ντοκουμέντα του ιδρύματος Ανδρεα Παπανδρεου "από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή" και οι δυο βασικοί ομιλητές και ...άσπονδοι φίλοι πήραν διαδοχικά τη θέση τους στο βήμα.
Ο σύντομος χαιρετισμός που ειχε ετοιμάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος κράτησε σχεδόν μισή ώρα, με τους παριστάμενους να τον διακόπτουν διαρκώς με τα συνθήματα τους, ενω ο ιδιότυπος διάλογος που άνοιξε μαζι τους απαντώντας στα συνεχιζόμενα συνθήματα τους, λίγο έλλειψε να τινάξει την εκδηλωση στον αέρα...
Αφορμή το σύνθημα «Γιώργο γερά να πέσει η δεξιά» που ελεγαν και ξαναλεγαν οι συγκεντρωμένοι, θέλοντας προφανώς να τον εκνευρίσουν για την κυβερνητική σύμπραξη με τη ΝΔ!
Ο ίδιος, σχεδόν ατάραχος, πέρασε στην αντεπίθεση και έδωσε την δική του απάντηση: «Άκουσα το σύνθημα για να πέσει η δεξιά. Την Τετάρτη θα μιλήσουμε για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη» είπε με νόημα προκαλώντας τις αποδοκιμασίες ορισμένων.



Η "Νεα Αλλαγή" του Παπανδρεου

Έχοντας ως μόνιμη επωδό τη φράση "Νεα Αλλαγή" ο Γιώργος Παπανδρεου επικεντρώθηκε σε μια νέα αρχή που αναζητά ο κόσμος, τονίζοντας, μάλιστα, πως ο ίδιος θα προσπαθήσει να υπηρετήσει αυτή την απαίτηση όσο πιο πιστά και ενωτικά μπορεί. «Εχουμε δουλειά μπροστά μας" είπε με νόημα και πρόσθεσε οτι "αυτός ο αγώνας για αξιοκρατία και δικαιοσύνη δεν έχει ημερομηνία λήξης", δίνοντας νεα τροφή στα σενάρια για το πολιτικό μέλλον...
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην περίοδο που ο ίδιος ανέλαβε τα ηνία της χώρας, στάθηκε στο γεγονός ότι το 2009 «αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος της δημοσιονομικής εκτροπής», υπογραμμίζοντας ότι έδωσε προσωπικό αγώνα με το οικονομικό επιτελείο και την κοινοβουλευτική ομάδα για τη σωτηρία της χώρας.
Το μήνυμα Βενιζέλου ενόψει της 3ης Σεπτεμβρίου
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το επικείμενο συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης και τόνισε πως η σημερινή προσπάθεια είναι μια προσπάθεια να ενωθεί το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι είχε την τιμή να συνεργαστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτήρισε ιστορικό φαινόμενο και διανοούμενο, τονίζοντας με νόημα πως το δίλημμα δεν ήταν ποτέ ανάμεσα σε καλή και κακή επιλογή αλλά "στην απόλυτη καταστροφή και τη σωτηρία".
News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου