Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Μάθετε για την απαγορευμένη τροφή πριν τον ύπνοΕρευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και άλλα επιστημονικά κέντρα της Ιαπωνίας ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες και την ποιότητα του ύπνου 1.848 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 20 έως 60 ετών.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με τη διατροφή καθώς και την ποιότητα του ύπνου, λαμβάνοντας υπόψη τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να αποκοιμηθεί όταν είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι, τη διάρκεια του ύπνου, το πόσο ήσυχα κοιμάται, την συχνότητα έγερσης στη διάρκεια της νύχτας, την λήψη υπνωτικών και το πόσο ξεκούραστος νιώθει όταν ξυπνάει.
Όπως διαπιστώθηκε τα ζυμαρικά είναι η κατεξοχήν ακατάλληλη επιλογή πριν τον ύπνο, καθώς σχετίστηκαν με υψηλότερα επίπεδα πρωινής δυσλειτουργίας, αυξημένη χρήση υπνωτικών φαρμάκων, φτωχότερη ποιότητα ύπνου και περισσότερη ώρα στριφογυρίσματος στο κρεβάτι.
Στον αντίποδα, η κατανάλωση τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI), όπως το ρύζι, σχετίζεται με καλή ποιότητα ύπνου, επιβεβαιώνοντας προγενέστερα ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία επηρεάζει την παραγωγή της τρυπτοφάνης - ενός αμινοξέος που προκαλεί υπνηλία.
Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι, αντίθετα με το αναμενόμενο, ψωμί, πίτσες, φρυγανιές και γενικότερα τα προϊόντα άρτου δεν ασκούν κάποια επίδραση στον ύπνο.

Πηγή:
onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου