Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Θρήνος στο Βόλο: Δύο λοχίες 33, 34 ετών και ένας 19χρονος δεκανέας τα θύματα από την έκρηξη όλμου



Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έπειτα από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης σε πεδίο βολής στον Βόλο και κόστισε τη ζωή σε δύο ΕΠΟΠ και έναν οπλίτη θητείας, ενώ βαρύτατα τραυματισμένος είναι ένας υπολοχαγός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ τα τρία θύματα είναι 33, 34 και 19 ετών αντίστοιχα, με τους ΕΠΟΠ να έχουν το βαθμό του λοχία και ο οπλίτης του δεκανέα.
Σύμφωνα με το ΓΕΣ, από τη διάρρηξη του σωλήνα του όλμου 81 mm κατά την εκτέλεση βολών με βαρέα όπλα. τραυματίστηκαν θανάσιμα οι Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών και Α.Μ. 34 ετών και ο δεκανέας (ΠΝ)Φ.Α. 19 ετών, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών. Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.
Στο σημείο της τραγωδίας έχουν μεταβεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.
Αβραμόπουλος: Είναι πρωτοφανές, είμαστε συγκλονισμένοι -Επεσαν πάνω στο καθήκον
Το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην τραγωδία, έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό στην ιστορία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων».
Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε από τη Βουλή ότι «Εγώ και το στράτευμα είμαστε συγκλονισμένοι, είναι πρωτοφανές» για να συμπληρώσει «Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που η πατρίδα βρίσκεται σε δύσκολες στιγμές αλλά και καθ' όλη τη θητεία τους που εκπαιδεύονται αυτά τα παιδιά για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδεται όχι μόνο ο σεβασμός αλλά και η τιμή που τους αναλογεί».
Ο υπουργός σημείωσε ότι «θα σταθούμε όλοι δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων» και πρόσθεσε ότι διερευνούνται τα αίτια του δυστυχήματος και θα δοθούν οι απαντήσεις.

Πηγή:
IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου