Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

JR Tokai: Αυτό είναι το τρένο «σαΐτα» -Τρέχει με 480 χιλιόμετρα την ώραΤα ρέστα τους παίζουν οι Ιάπωνες στην κατασκευή της ταχύτερης αμαξοστοιχίας στον κόσμο, αφού η κυβέρνηση της χώρας ενέκρινε την κατασκευή του JR Tokai, του τρένου που θα πιάνει τα 480 χιλιόμετρα την ώρα.

Οπως γράφει η «Wall Street Journal», το νέο τρένο «σαϊτα» θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του από το Τόκιο στην πόλη Ναγκόγια με ταχύτητα 480 χιλ./ώρα, χάρη στην τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης, καλύπτοντας μια απόσταση 290 χιλιιομέτρων σε μόλις 40 λεπτά. Το όνομα «Tokai» είναι μια ιαπωνική λέξη, που σημαίνει «Ανατολική Θάλασσα».
Ο ανταγωνιστής του JR Tokai είναι το Shinkansen, το οποίο τρέχει μέχρι σήμερα στις ράγες των ιαπωνικών σιδηροδρόμων και γιόρτασε πριν από λίγες εβδομάδες τα 50 χρόνια λειτουργίας του.
Η τεχνολογία maglev, που βρίσκεται πίσω από αυτό το επίτευγμα της μηχανικής, χρησιμοποιεί τη μηχανική επιβάρυνση για την άρση του τρένου στον αέρα, μερικά εκατοστά επάνω από το σύστημα οδήγησης, επιτρέποντας τη μετακίνηση χωρίς τριβές με τη βοήθεια μαγνητικών πεδίων.
Η κατασκευάστρια εταιρεία, Central Japan Railway Co., ελπίζει οι εργασίες κατασκευής να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2027, ενώ σχεδιάζεται και μια επέκταση προς την Οσάκα μέχρι το 2045.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου