Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πέρασε της τρόικας: 24 αντί για 100 οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ"Κέρδισε" η τρόικα στο σκληρό μπρα-ντε-φέρ με την κυβέρνηση, όσον αφορά τη δυνατότητα ή μη υπαγωγής του ΕΝΦΙΑ στη νέα ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων, αφού ο κυβερνητικός συνασπισμός αναγκάστηκε να εξαιρέσει την καταβολή των άληκτων δόσεων του ΕΝΦΙΑ από τη "μεγάλη" ρύθμιση.

Παρά τις δηλώσεις τελικά δεν πέρασε της κυβέρνησης, αλλά της τρόικας και κάπως έτσι βασικοί φόροι μένουν εκτός ρύθμισης. Βέβαια οι δόσεις μένουν αλλά εξαιρείται ο ΕΝΦΙΑ που είναι και ο φόρος που καίει τις τσέπες των πολιτών και παράλληλα ο φόρος που καίει την κυβέρνηση.
Δεν είναι όμως μόνο ο ΕΝΦΙΑ που πλέον μπορεί να μπει μόνο στη ρύθμιση για 12 ως 24 δόσεις, όπως γράφουν σήμερα "Τα Νέα".
Πλέον, υπάρχει κίνδυνος για τη ρύθμιση στο σύνολό της καθώς οι διατάξεις έδιναν τη δυνατότητα στους περισσότερους να μην πληρώνουν φόρους ως τον Μάρτιο γεγονός που κατά την τρόικα θα έριχνε έξω τα έσοδα και έτσι ασκήθηκαν πιέσεις ώστε να αποσυρθεί.
Η κυβέρνηση μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης έκανε λόγο για νόμο του κράτους που δεν συζητείται, ωστόσο όσο περνούσαν οι ώρες τόσο τα δεδομένα άλλαζαν και κάπως έτσι αργά τη νύχτα οι αρχικές διαρροές έγιναν πιο συγκεκριμένες και τελικά πάμε σε αλλαγή η οποία μένει να καθοριστεί στις επόμενες ώρες
Σε ότι αφορά στον ΕΝΦΙΑ πάντως ξεκαθαρίζεται ότι στη ρύθμιση μπορεί να μπει μόνο η δόση του Σεπτεμβρίου που δεν έχει πληρωθεί. Οι άλλες θα πληρωθούν κανονικά ή θα μπουν στη ρύθμιση των 12 ως 24 δόσεων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:
- Δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων όπως και οι όροι του διακανονισμού αποπληρωμής οφειλών προς το δημόσιο. Παραμένουν από 72 έως 100.
- Η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση του Σεπτεμβρίου εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.
- Οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων.
NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου