Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

«ΕΞΥΠΝΟ» ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!

Ένα ζευγάρι ηλεκτροδίων που συνδέεται με ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, προκαλεί ένα μικρό ηλεκτροσόκ, ικανό να αλλάζει η ψυχική διάθεση του χρήστη, είτε «ανεβάζοντάς» τον όπως ο καφές, είτε αντίθετα ηρεμώντας τον!

Αυτή είναι η νέα πρόταση της αμερικανικής εταιρείας Thync, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στην αρχή του 2015, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση σε όποιον θέλει να ηρεμήσει ή να αλλάξει την ψυχολογία του, χωρίς να καταφύγει σε φάρμακα ή ψυχολόγους - και κυρίως αξιοποιώντας και σε αυτή την περίπτωση το όλο και πιο… πολυτάλαντο κινητό του.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση 13 εκατ. δολαρίων από επενδυτές (venture capital funds) και ήδη έχει προχωρήσει στις σχετικές ιατρικές δοκιμές σε 100 εθελοντές, οι οποίες έδειξαν μάλιστα ότι η συσκευή όντως μπορεί να έχει σχεδόν άμεση επίδραση στην ψυχική κατάσταση του χρήστη, κυρίως αυξάνοντας την αίσθηση ηρεμίας και διαύγειας του νου.
Αν και όχι όλοι, μερικοί χρήστες στις δοκιμές ανέφεραν πάντως ότι, μέσα σε λίγα λεπτά, ένιωσαν πολύ διαφορετικά, ενώ το αποτέλεσμα, αν και διαφέρει από άτομο σε άτομο, διαρκεί περίπου 45 λεπτά…
«Πρόκειται για μια μορφή ηλεκτρικής διακρανιακής διέγερσης. Η συσκευή ενεργοποιεί επιλεγμένα νεύρα και μυς λίγο κάτω από το δέρμα, αντί να δρα στο βαθύ εγκέφαλο», ανέφερε ο συνιδρυτής της Thync, Τζέιμι Τάιλερ, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ηλεκτρόδια ξεκινούν από το τηλέφωνο και καταλήγουν στο κεφάλι, πίσω από το αυτί και στο λαιμό, ενώ ο χρήστης αρκεί να πατήσει ένα πλήκτρο στο κινητό του για να ενεργοποιηθεί η συσκευή.
Την ίδια ώρα, η εταιρεία ήδη εξετάζει μια ανάλογη συσκευή που θα δουλεύει με υπέρηχους αντί για ηλεκτρικό ρεύμα, στοχεύοντας σε μια σειρά από ψυχιατρικές και νευρολογικές παθήσεις, όπως η κατάθλιψη, το μετατραυματικό στρες και τα τρέμουλα της νόσου Πάρκινσον. Η σχετική έρευνα για τη δράση των υπερήχων στον εγκέφαλο βρίσκεται ωστόσο σε πολύ αρχικό στάδιο και θα απαιτήσει αρκετό χρόνο…

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου