Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Συνωστισμός στην Κουμουνδούρου για μια θέση στα ψηφοδέλτια -Ολα τα ονόματα που συζητούν με τον ΣΥΡΙΖΑ «Ουρά» σχηματίζουν στην Κουμουνδούρου οι υποψήφιοι βουλευτές, καθώς και με τις ολοένα αυξανόμενες εκτιμήσεις πως δεν θα βρεθούν οι 180, εκτιμάται ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές.


Η ηγεσία της Κουμουνδούρου έχει ανάψει το πράσινο φως για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων και η προοπτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμα και να διπλασιάσει τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκαλεί… συνωστισμό στις πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ. Τα υψηλά κλιμάκια επιθυμουν ένα μεγάλο άνοιγμα σε προσωπικότητες εκτός ΣΥΡΙΖΑ, και ως εκ τούτου θα τεθεί σε εφαρμογή ένα…face control για τους υποψηφίους από άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας όπως όλα δείχνουν θα τοποθετηθούν ισχυρά κομματικά στελέχη.

Η πρόταση που εξετάζεται είναι να τεθεί -σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας- ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ενώ σε ό,τι αφορά στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς  Μανώλη Γλέζο, ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι υποψήφιος στις Κυκλάδες, είτε σε κάποια μονοεδρική, είτε στην πρώτη μη εκλόγιμη του Επικρατείας.

Ολα για όλα στη μάχη για τη Β' Αθήνας

Όπως αποκαλύπτει το iefimerida.gr, στη «μάχη του σταυρού» και συγκεκριμένα στη Β' Αθήνας κατεβαίνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και για τον πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή. Στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας αναμένεται να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιάννης Μπαλάφας (ο οποίος κατέβαινε στην Α΄Αθήνας), ο Κώστας Πουλάκης (που το΄12 ήταν υποψήφιος στη Μαγνησία), ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο προερχόμενος από το Επικρατείας Δημήτρης Τσουκαλάς, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Από το Αριστερό Ρεύμα, -το οποίο θα επιχειρήσει να καταγράψει δυνάμεις- αναμένεται να είναι υποψήφιοι  οι Δημήτρης Στρατούλης, Σόφη  Παπαδόγιαννη, Δέσποινα Σπανού, Κώστας Ήσυχος,  Γιάννης Τόλιος. Επιπλέον, δεν αποκλείεται να θέσουν υποψηφιότητα και οι Νίκος Ξυδάκης, ο συνεργαζόμενος Κρίτων Αρσένης, και ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης.

Α' Αθήνας

Με δεδομένο ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τα ποσοστά του στην Α' Αθήνας, πέραν του Αλέξη Τσίπρα, είναι γνωστό το δίδυμο του Νίκου Βούτση και της  Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ στην ίδια περιφέρεια εκλέγεται και η προερχόμενη από τη ΔΕΑ κυρία Μαρία Μπόλαρη. Είναι πολύ πιθανό, για ακόμη μία φορά να «κατέβει» ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής Γιάννης Μηλιός (που δεν κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για Βρυξέλλες), η Μάνια Παπαδημητρίου,  ενώ σχεδόν σίγουρες είναι και οι υποψηφιότητες των Αριστείδη Μπαλτά και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Για την Α’ Αθήνας όπως όλα δείχνουν έχει επιστρατευθεί τελικά και ο προβεβλημένος υποψήφιος δήμαρχος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προκειμένου να δώσει περαιτέρω ώθηση στο κόμμα. Αντιθέτως, δεν μετακομίζει στην Α ΄Αθήνας ο βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος θα κατέβει ξανά στα πάτρια εδάφη.

Περιφέρεια Αττικής

Στην Περιφέρεια Αττικής, θα είναι υποψήφιοι ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο Νάσος Αθανασίου, ο Γιώργος Πάντζας, ο Αλέκος Καλύβης και ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Πειραιάς

Στην Α' Πειραιά αναμένεται να  «κατέβει» ο Θοδωρής Δρίτσας, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Στάθης Λεουτσάκος, ενώ στη Β' Πειραιά ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ερωτηματικό τέλος, παραμένει το εάν και πού θα κατέβουν οι ανεξάρτητοι Θεοδώρα Τζάκρη, Θόδωρος Παραστατίδης, Ραχήλ Μακρή, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Μάρκος Μπόλαρης, οι Ανδρέας Νεφελούδης και Στέφανος Μπαγεώργος,  όπως και εάν τελικά θα κατορθώσει να πάρει το πράσινο φως η υποψηφιότητα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλου και ορισμένων ακόμη.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω θα αποφασιστούν αφού προηγηθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προς το παρόν είναι πιθανό να συνεδριάσει στις 30/12 ή, το αργότερο, το διήμερο 3 - 4/1.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου