Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Προβολή τουριστικών θεματικών διαδρομών της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Αλβανίας στα Τίρανα

Στο πλαίσιο του έργου «Creating, implementing and promoting a Network of Thematic and alternative tourism and developing interpretive Routes» με το ακρωνύμιο: “Ne. T. Routes, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 διοργανώθηκε παρουσίαση θεματικών διαδρομών της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Αλβανίας στους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου QTU στα Τίρανα, διαθέτοντας έντυπο υλικό και προσφέροντας γευστικές εμπειρίες από Ηπειρώτικα εδέσματα. 

Την ίδια ημέρα, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Sheraton πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των opinion makers και των tour operators των Τιράνων, πληροφορώντας τους παρευρισκόμενους για τον εναλλακτικό και θεματικό τουρισμό στην Ήπειρο που μπορεί να βασισθεί τόσο σε πολιτιστικές όσο και σε φυσικές πηγές, αλλά και στην πληθώρα των δραστηριοτήτων που μπορεί να επιδοθεί ο κάθε επισκέπτης.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007 – 2013» και στοχεύει στη δημιουργία ενός σταθερού δικτύου θεματικού και εναλλακτικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας (ΤΑΤNetwork). Το δίκτυο ενισχύει και προβάλλει την πλούσια πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά των περιοχών Κόνιτσας, Ζαγορίου και Παγωνίου στην Ελλάδα και των Petran, Lenxhuri και Pogon στην Αλβανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου