Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Δέκα απλά βήματα για να φτάσετε τα 100!



Ο γιατρός Dr.Oz, διευθυντής του Καρδιολογικού Ινστιτούτου στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης και διάσημος για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σε εκπομπές υγείας στις ΗΠΑ, μοιράζεται μαζί σας 10 βασικά μυστικά για να μείνετε υγιείς και να ξεκινάτε τη μέρα σας με ζωντάνια και ευεξία.

 Κάντε στρέτσινγκ!

Θέλει μόνο 5-7 λεπτά κάθε πρωί. Μερικές ασκήσεις γιόγκα, λίγες πρόσθιες επικύψεις, ανατάσεις και πους-απς θα σας βοηθήσουν να "ξυπνήσετε" για τα καλά μυαλό και σώμα και σας προσφέρουν μία δόση αδρεναλίνης.

Περπατήστε περισσότερο

Μία βόλτα σε έντονο ρυθμό βαδίσματος για 10 έως 30 λεπτά την ημέρα είναι ό,τι καλύτερο για να κάψετε λίπος και να βοηθήσετε το κυκλοφορικό σας σύστημα.

Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα 

Η στοματική υγιεινή, τα καθαρά δόντια και τα δυνατά ούλα δεν αποσκοπούν μόνο στην δροσερή αναπνοή, αλλά σας προστατεύουν και από βακτήρια που περνούν στο αίμα και προκαλούν διάφορες μικροπαθήσεις, αλλά και προβλήματα καρδιάς σε κάποιες περιπτώσεις.

Δώστε στον οργανισμό σας Ω3 λιπαρά

Τα ψάρια περιέχουν ουσίες διατηρούν σε καλό επίπεδο την καλή χοληστερόλη στο αίμα και ταυτόχρονα ρίχνουν αισθητά την κακή.

Πίνετε κρύο νερό

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύουν την δίψα με την πείνα και καταναλώνουν διάφορα σνακ όταν διψάνε. Η λύση είναι απλή: πιείτε κρύο νερό. Θα σας ξεδιψάσει και θα σας βοηθήσει να νιώσετε χορτασμένοι, ενώ το σώμα σας θα λειτουργεί σε φουλ ρυθμούς!

Κόψτε τις πολυβιταμίνες στα δύο!

Αν παίρνετε κάποια πολυβιταμίνη που σας βοηθάει σε ενέργεια και ευεξία, τότε κόψτε στα δύο τη δόση και πάρτε μία με το πρωινό σας και μία με το βραδινό σας γεύμα. Αλλά όχι ακριβώς πριν πέσετε για ύπνο! Η βιταμίνη Β μπορεί να σας προκαλέσει αϋπνίες. Αν η πολυβιταμίνη που παίρνετε έχει λιγότερο από 1000IU βιταμίνης D, τότε πάρτε και συμπλήρωμα βιταμίνης D επίσης. Μάλιστα προσέξτε να πρόκειται για βιταμίνη τύπου D3, η οποία απορροφάται ευκολότερα από τον οργανισμό.

Μειώστε τη ζάχαρη

Η κλασσική λευκή ζάχαρη αλλά και τα σιρόπια υψηλής συγκέντρωσης σε φρουκτόζη δεν έχουν σχεδόν καμία διατροφική αξία και η υπερ-κατανάλωσή τους αυξάνει το ρίσκο παχυσαρκίας, καρδιοπαθειών και κατάθλιψης. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα μήλο, καρότα και ξηρούς καρπούς για να αντιμετωπίστε την πείνα μεταξύ των κυρίων γευμάτων. Αποφύγετε τις ενεργειακές μπάρες και ποτά, αφού δεν προσφέρουν την ίδια ενέργεια με τις φρέσκες τροφές.

Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο σας μπροστά στην τηλεόραση

Το ιδεατό είναι να χρησιμοποιείτε διάδρομο γυμναστικής ενώ παρακολουθείτε TV, αλλά ακόμα και ασκήσεις με ελαφρά βαράκια θα σας βοηθήσουν να πάρετε το μάξιμουμ από την ώρα μπροστά στο "κουτί".

Πάρτε έναν υπνάκο στη διάρκεια της ημέρας

Το να κοιμάστε λιγότερο από 7 ώρες την ημέρα συνολικά οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα στρες, αύξηση βάρους και κατάθλιψη. Προσπαθήστε μέσα στην ημέρα να ξεκλέψετε ένα 20λεπτο ύπνου. Αν η δουλειά σας δεν το επιτρέπει, τότε δοκιμάστε να κλείσετε την τηλεόραση και τον υπολογιστή τουλάχιστον μία ώρα προτού κοιμηθείτε το βράδυ. Ο έντονος φωτισμός της οθόνης ξεγελάει τον εγκέφαλο και σας κρατάει ξύπνιους, ενώ χρειάζεστε ύπνο.

Κάνετε μια καλή πράξη!

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, ένας από τους καλύτερους τρόπους να καταπολεμήσετε το στρες είναι να κάνετε καλές πράξεις που θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα και θα βελτιώσουν την ψυχική σας υγεία.

Πηγή:
onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου