Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2015: Εκπληξη ο Λαπαβίτσας – Εκτός ο Γλέζος [λίστα]

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ και οι οριστικοί συνδυασμοί του κόμματος, έπειτα από μαραθώνιες συνεδριάσεις -υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας- καθώς την Παρασκευή εξέπνευσε η προθεσμία κατάθεσής τους.
Στην Α’ Αθήνας και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα, θα είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα, αφού προφανώς εκτιμούν πως θα κερδίσουν τις δύο από τις τρεις έδρες.

Η μάχη των... λεόντων
Στη «μάχη του σταυρού», στη Β' Αθήνας κατεβαίνει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, o Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο προερχόμενος από το Επικρατείας Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής , o Ηλίας Λιβάνης, πρώην ευρωβουλευτής Νίκος  Χουντής, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Κώστας Πουλάκης (που το΄12 ήταν υποψήφιος στη Μαγνησία), η Νάντια Βαλαβάνη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Από το Αριστερό Ρεύμα, είναι υποψήφιοι  οι Δημήτρης Στρατούλης, Σόφη  Παπαδόγιαννη, Δέσποινα Σπανού, Κώστας Ήσυχος,  Γιάννης Τόλιος. 
Από τους δημοσιογράφους, υποψήφιοι  στη Β’ Αθήνας είναι μεταξύ άλλων ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιώργος Κυρίτσης, η Αννέτα Καββαδία.
Οι ανεξάρτητοι
Στην Πέλλα κατεβαίνει Θεοδώρα Τζάκρη, στην Κοζάνη η Ραχήλ Μακρή, στη Β’ Αθήνας ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ όπως πληροφορείται το iefimerida.gr η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη απέσυρε όλες τις υποψηφιότητες.
«Ναι» και στον Λαπαβίτσα
Τη «μάχη» του σταυρού θα δώσει στην Ημαθία και ο Οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας.
Α' ΑΘΗΝΑΣ
Πέραν του Αλέξη Τσίπρα, δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες του Νίκου Βούτση και της  Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ για την Α’ Αθήνας επιστρατεύεται ο υποψήφιος δήμαρχος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, προκειμένου να δώσει περαιτέρω ώθηση στο κόμμα. Υποψήφιος και ο διευθυντής της Αυγής Νίκος Φίλης.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στην Περιφέρεια Αττικής, θα είναι υποψήφιοι ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ο Νάσος Αθανασίου, ο Γιώργος Πάντζας, ο Αλέκος Καλύβης και ο Πάνος Σκουρολιάκος.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στην Α' Πειραιά αναμένεται να  «κατέβει» ο Θοδωρής Δρίτσας, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Στάθης Λεουτσάκος, ενώ στη Β' Πειραιά ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Νίνα Κασιμάτη. 
Κατεβάστε τη λίστα για όλες τις εκλογικές περιφέρειες ΕΔΩ

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου