Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα για τον εορτασμό της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας

 

Με τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων στην Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα τίμησαν την Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day), που εορτάζεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013» και το ΙΡΑ Διασυνοριακό Πρόγραμμα «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013».
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 17:00, διοργανώθηκε στην Ηγουμενίτσα η πρώτη εκ των τριών συνολικά εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει». Νέοι κωπηλάτες του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας κλήθηκαν να κατασκευάσουν χάρτινες βαρκούλες, τις οποίες «διακόσμησαν» με τα χρώματα της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και με μηνύματα συνεργασίας και τις άφησαν να πλεύσουν συμβολικά στην ακτοπλοϊκή γραμμή των πλοίων που συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία.
Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00, αντίστοιχη εκδήλωση οργανώθηκε στην Κέρκυρα, με τη συμμετοχή νέων από το «Χαμόγελο του Παιδιού Κέρκυρας», καθώς και ιστιοπλόων optimist και προσκόπων στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας. Οι παιδικές κατασκευές αφέθηκαν από τα σκάφη optimist στη θάλασσα*.  Στην εκδήλωση δόθηκαν δώρα στα παιδιά, σάντουιτς, κουλουράκια που είχαν σχήμα θαλασσινά θέματα και χυμοί. Τον ελαφρύ μπουφέ ανέλαβε να ετοιμάσεις ο ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικός Συνεταιρισμός) Κέρκυρας ο οποίος οριοθετείται από συγκεκριμένους άξονες και στόχους που δομούνται στο δίπτυχο: «Κοινωνικός χαρακτήρας - Οικονομικό αποτέλεσμα».
*Ανάλογη εκδήλωση με τη συμμετοχή παιδιών  θα λάβει χώρα και στην Ιταλία, στο Καροβίνιο του Μπρίντιζι, Περιφέρεια Απουλίας, στις 21 Σεπτεμβρίου 2013.
Επίσης, στο πλαίσιο του ΙΡΑ Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας  «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013» διοργανώθηκε την ίδια μέρα (14/09/2013) διασυνοριακή ιστιοπλοϊκή ρεγκάτα από την Κέρκυρα στους Αγ. Σαράντα με επιστροφή, ενώ το βράδυ έλαβε χώρα  η τελετή απονομής.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου