Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης

Σημέρα Πέμτπη  συνεδριάζει της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με 10 θέματα  ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 10ου   Πρακτικού της  Συνεδριάσεων της Επιτροπής  Περιβάλλοντος Χωρικού    Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
 1.     Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση Meat Days 2013 το διάστημα 19-21/10/2013 θα πραγματοποιηθεί το στην Αθήνα.
2.     Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως – Πωγωνιανής & Κονίτσης για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση γηροκομείου Κόνιτσας – Προμήθεια κουφωμάτων και τζαμιών ενεργειακού τύπου», προϋπολογισμού 40.000,00 € και ορισμό δύο (2)  μελών με τους αναπληρωτές τους από την Περιφέρεια Ηπείρου για την Κοινή Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου.

3.     Έγκριση τροποποίησης του από 22-12-2012 Συμφωνητικού Ανάθεσης Μελέτης που υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. ΟΤΑ «Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου – Αμβρακικού – Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ)  για την υλοποίηση του έργου: «Λειτουργία δικτύου αυτόματων τηλεμετρικών σταθμών παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων προστατευόμενης περιοχής υγροτόπων Αμβρακικού» ως προς τον χρόνο περαίωσης αυτής.
4.     Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου:« «Μετεγκατάσταση οστρακοκαλλιέργειας (μύδια) από την περιοχή των εκβολών Καλαμά, στη θέση ‘Κόλπος Κούραμου και Όρμος Χαλκιάς’ στη λωρίδα Σαγιάδας της Π. Ε. Θεσπρωτίας, σε θαλάσσια έκταση 28,9 στρ. και δυναμικότητας 160 τόνων/ έτος». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο κος Θεοδόσης Τζάος. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
5.     Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Μετεγκατάσταση οστρακοκαλλιέργειας (μύδια) από την περιοχή των εκβολών Καλαμά, στη θέση ‘Κόλπος Κούραμου και Όρμος Χαλκιάς’ στη λωρίδα Σαγιάδας της Π. Ε. Θεσπρωτίας, σε θαλάσσια έκταση 28,9 στρ. και δυναμικότητας 160 τόνων/ έτος».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι η κα  Ελένη Σκέντου. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
6.     Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου:« Μετεγκατάσταση οστρακοκαλλιέργειας (μύδια) από την περιοχή των εκβολών Καλαμά, στη θέση ‘Κόλπος Κούραμου και Όρμος Χαλκιάς’ στη λωρίδα Σαγιάδας της Π. Ε. Θεσπρωτίας, σε θαλάσσια έκταση 28,9 στρ. και δυναμικότητας 160 τόνων/ έτος».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι  η κα  Χαρίκλεια  Σκέντου.  (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
7.     Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου:« «Μετεγκατάσταση οστρακοκαλλιέργειας (μύδια) από την περιοχή των εκβολών Καλαμά, στη θέση ‘Κόλπος Κούραμου και Όρμος Χαλκιάς’ στη λωρίδα Σαγιάδας της Π. Ε. Θεσπρωτίας, σε θαλάσσια έκταση 28,9 στρ. και δυναμικότητας 160 τόνων/ έτος». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο κος Γεώργιος Παπαδημητρίου.  (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
8.     Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου:« «Μετεγκατάσταση οστρακοκαλλιέργειας (μύδια) από την περιοχή των εκβολών Καλαμά, στη θέση ‘Κόλπος Κούραμου και Όρμος Χαλκιάς’ στη λωρίδα Σαγιάδας της Π. Ε. Θεσπρωτίας, σε θαλάσσια έκταση 28,9 στρ. και δυναμικότητας 160 τόνων/ έτος». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι κα Βασιλική  Ράλλη. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
9.     Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Κεραιοδιάταξη Ευρυεκπομπής ραδιοφωνικού σταθμού ΡΑΔΙΟ «Α», στη θέση ΥΨΩΜΑ ΖΑΛΟΓΓΟΥ, Ν. Πρέβεζας». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου είναι ο κος Σωτήρης Βαγγελάκης (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).
10. Γνωμοδότηση επί  του περιεχομένου της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) για την αναθεώρηση  του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό. (εισήγηση: Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Π.Η.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου