Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Oι δηλώσεις συμμετοχής για τον 7ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων και των παράλληλων αγώνων, ξεπέρασαν τις 1000!

Έναν επιπλέον λόγο να συμμετέχουν στον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων» και στις παράλληλες αγωνιστικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου έχουν οι αθλητές της περιοχής και όχι μόνο.
Φετινή καινοτομία του αγώνα, που χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα, είναι η απονομή ενός συλλεκτικού μεταλλίου, το οποίο φιλοτέχνησε ο διεθνούς φήμης Ηπειρώτης γλύπτης και καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών Θεόδωρος Παπαγιάννης.
Στη μία όψη του μεταλλίου, η οποία έχει τη μορφή ενός αρχαίου νομίσματος, η Μούσα προσφέρει ένα κλαδί ελιάς στους συμμετέχοντες στον «Γύρο της Λίμνης». Στο πίσω μέρος αναφέρεται το γεγονός (7ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων) και αναγράφει «100 χρόνια ελεύθερα Γιάννενα», καθώς ο φετινός αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τον τουρκικό ζυγό. Και στην πίσω όψη υπάρχει ένα μικρό κλαδί, δείγμα τιμής και αυτό στους συμμετέχοντες.
Το μετάλλιο θα δοθεί σε όλους τους δρομείς που θα συμμετάσχουν στον «Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων», σε ασφάλτινη διαδρομή 30 χλμ. περιμετρικά της Παμβώτιδας, καθώς και στους συμμετέχοντες στους αγώνες των 10 και των 5 χλμ.
Για λόγους αντικειμενικών δυσκολιών και ασφάλειας η  αρχική διαδρομή των 5 χιλμ  αλλάζει.
Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 7ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14/9 δυο ομιλίες στον χώρο του Δημοτικού  Θεάτρου  Ιωαννίνων.
1)19:30- Ομιλία του Νίκου Πολιά, πρωταθλητής Μαραθωνίου και διευθυντής στο περιοδικό Runner Magazine, με θέμα "Το τελικό στάδιο της προετοιμασίας πριν τον Μαραθώνιο"
2)20:00-Ομιλία του Γιάννη Ζαρώτη, ψυχολόγος και αθλητικός ψυχολόγος, με θέμα "Ολοκληρωμένη Προετοιμασία".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου