Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Σε δύο σημαντικά θέματα αναφέρθηκαν σήμερα οι Αντιδήμαρχοι Θαν. Μανταλόβας και Νικ. Γκόλας

Στα Γιάννινα θα πραγματοποιηθεί από τις 14 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τάε κβο ντο.
Κατάθεση επιχειρηματικών σχεδίων για την αξιοποίηση έκτασης 25 στρεμμάτων στα Καρδαμίτσια.
Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο θα φέρει στην πόλη περισσότερους από 1500 αθλητές κι άλλους τόσους συνοδούς τους.
Στο θέμα αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας και Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας.
«Στηρίζουμε τη διοργάνωση αυτή καθώς θεωρούμε ότι η τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας περνά και μέσα από τον αθλητισμό και τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Το πρωτάθλημα ταε κβο ντο θα φέρει στα Γιάννινα πάνω από τρεις χιλιάδες επισκέπτες. Πιστεύουμε ότι είναι η αρχή των αποτελεσμάτων της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε για την προβολή και είμαστε σίγουροι ότι θ’ ακολουθήσουν ανάλογες διοργανώσεις και το επόμενο διάστημα», τόνισε ο κ. Γκόλας.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας επεσήμανε ότι η διοργάνωση του πρωταθλήματος στηρίζεται από το Δήμο με τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική επιχειρηματικότητα.
«Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας. Ξέρουμε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Πιστεύουμε όμως ότι μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλλουμε από την πλευρά μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Με λίγα χρήματα λοιπόν μπορούμε να έχουμε πολλά οφέλη. Η εξωστρέφεια και η προβολή της πόλης μπορούν να έχουν ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Μανταλόβας.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΙΑ
Μετά τη σχετική απόφαση που είχε ληφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με σκοπό την κατάθεση επιχειρηματικών σχεδίων για την αξιοποίηση έκτασης 25 στρεμμάτων στα Καρδαμίτσια.
Η πρόσκληση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα κι στόχος είναι η δημιουργία ενός αθλητικού πυρήνα σε μία έκταση που σήμερα παραμένει παντελώς αναξιοποίητη.
«Βασικός όρος είναι να μην χαθεί ο κοινωφελής χαρακτήρας της συγκεκριμένης έκτασης. Έτσι υπάρχει όρος ώστε τα έξι στρέμματα περίπου, αφού διαμορφωθούν να αποδοθούν στους πολίτες», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας.
«Και η δράση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής. Στο προσεχές διάστημα άλλωστε θα δρομολογηθούν κι άλλα έργα στα Καρδαμίτσια που θα βελτιώνουν το αστικό περιβάλλον. Ο χώρος στον οποίο αφορά η πρόσκληση σήμερα είναι ανενεργός και μη προσβάσιμος.
Όταν κατατεθούν οι προτάσεις θα έρθουν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα τεθούν υπόψιν του τοπικού συμβουλίου και θα προχωρήσει η δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την υποβολή δεσμευτικών προτάσεων», τόνισε ο κ. Μανταλόβας.
Βασικός άξονας της Δημοτικής Αρχής είναι στη συγκεκριμένη δημοτική έκταση να δημιουργηθεί ένας αθλητικός πυρήνας με γήπεδα, αθλοπαιδιές και άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου