Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Πρέβεζα: Ποιος είναι ο άστεγος που εδώ και μήνες βρίσκεται στην Αμμουδιά; - Αρνείται τροφή και ρουχισμό

Τον δικό του γολγοθά φαίνεται πως περνά ένας αλλοδαπός ο οποίος εδώ και πάνω από δύο μήνες περιφέρεται στην Αμμουδιά της Πρέβεζας.
Με μοναδική συντροφιά την μοναξιά του και τα αστέρια του ουρανού σχεδόν κάθε βράδυ περπατάει ξυπόλητος και μονολογεί για ώρες κοντά στο σημείο που γι αυτόν είναι το σπίτι του.
Σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν στο pamepreveza.gr κάτοικοι του χωριού ο παράξενος αυτός άντρας γύρω στα 40 εμφανίστηκε στο χωριό εδώ και δύο μήνες περίπου. Κάποιοι τον είχαν δει πριν σε Λούτσα και Μεσοπόταμο.
Το σπίτι του; Η ρίζα ενός δέντρου κοντά στην παραλία της Αμμουδιάς όπου έχει στρώσει εκεί τα λίγα υπάρχοντά του και βρίσκει καταφύγιο κάθε βράδυ.
Συχνά κάτοικοι του χωριού έχουν προσφερθεί και του έχουν πάει ένα πιάτο φαγητό που τις περισσότερες φορές αρνείται να παραλάβει, όπως και τα ρούχα που του έχουν προσφέρει.
Δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχουν δει να ψάχνει για φαγητό μέσα στους κάδους των σκουπιδιών.
Το μόνο που ζητά, με τα σπαστά ελληνικά που μιλά, είναι πότε πότε ένα τσιγάρο, μοναδική ίσως παρηγοριά σε ότι τον απασχολεί και τον έφτασε σε αυτή την κατάσταση.
Η αδιαφορία των αρχών
Και όλα αυτά διαδραματίζονται καθημερινά μπροστά στα μάτια δεκάδων κατοίκων του χωριού.
Το ενδιαφέρον των τοπικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων Δήμου, Τοπικής Κοινότητας αλλά και αστυνομίας ανύπαρκτο αφού σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται στο pamepreveza.gr δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ενημερωθεί για τον άνθρωπο αυτό.
Μάλιστα η απάντηση σε τηλεφώνημα στο γραφείο της πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας από κάτοικο της περιοχής ήταν ότι η Αμμουδιά δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του δήμου Πρέβεζας αλλά του δήμου Πάργας. Τι πιο απλό να ακολουθούσε ένα τηλεφώνημα από το εδώ γραφείο στο αντίστοιχο της πρόνοιας του Δήμου Πάργας;
Και όλα αυτά έξω από την πόρτα μας. Μια πραγματικότητα που διαδραματίζεται καθημερινά ακριβώς δίπλα μας για ένα συνάνθρωπό μας που υπάρχει, ίσως, από την όποια βοήθεια των κατοίκων του χωριού όταν αυτή βέβαια γίνεται αποδεκτή, πράγμα σπάνιο.
Δεν ζητιανεύει, δεν ζητάει, δεν ενοχλεί, δεν αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους, παρά βρίσκεται απλά εκεί, αρνούμενος τις περισσότερες φορές το χέρι που του απλώνουν οι γύρω του αφήνοντας πολλά ερωτηματικά.
Και έρχεται ο χειμώνας και το κρύο. Με τα λίγα ρούχα που φορά, μια φόρμα ένα μπλουζάκι και ένα σακάκι και χωρίς τόσο καιρό τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και ανθρώπινης συντήρησης είναι βέβαιο ότι ο ξυπόλητος αυτός συνάνθρωπός μας δεν θα τα καταφέρει εκτός και αν…
Εκτός και αν αύριο κιόλας βρει δίπλα του ανθρώπους που να μπορούν πραγματικά να τον βοηθήσουν να δουν επιτέλους ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος – άστεγος της Αμμουδιάς.
Ας μην τα αφήνουμε όλα στο Θεό…
Πηγή: pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου