Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Αιμοδοσία τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου στο Κουτσελιό

Τη  Δευτέρα 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 5.30 μ.μ. ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος  ΚΟΥΣΕΛΙΟΥ   πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο του  Τ. Δ.  ΚΟΥΣΕΛΙΟΥ . Καλούνται οι κάτοικοι του Τοπικού Διαμερίσματος να προσφέρουν  πέντε  λεπτά από το χρόνο τους δίνοντας  το πολύτιμο αγαθό για τον συνάνθρωπο τους χαρίζοντας την ζωή του από το δικό τους αίμα . Έτσι το σύνθημα ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ –ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ  Είναι το πιο μεγάλο , πιο αληθινό  σύνθημα  δεν υπάρχει . Κάθε φορά που δίνουμε αίμα για κάποιον άγνωστο συνάνθρωπο μας που το έχει ανάγκη , σε κάποιο παιδί που υποφέρει ή σε κάποιο από τα πολυμεταγγιζόμενα  άτομα , θα νιώθουμε περισσότερο ότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ότι ως εθελοντής αιμοδότης είμαι ο πλέον ενεργός πολίτης και η προσφορά του αίματός του αποτελεί κατά κάποιο τρόπο «σωματοποίηση» της αγάπης, γιατί είναι προσφορά ενός κομματιού  από το  ίδιο μας το σώμα .
Και επειδή έχει την έννοια όχι απλώς του να δίνει κάποιος,  δυνατός σε κάποιο αδύνατο,  η κάποιος υγιής σε κάποιον λιγότερο υγιή ,αλλά κυρίως το να μοιράζονται δύο ή και περισσότεροι το ίδιο αγαθό , γι’ αυτό και η προσφορά αίματος  είναι πάνω απ’ όλα  έκφραση φιλαλληλίας και φιλανθρωπίας.
Ο αμερικανός δημοσιογράφος   Ρόμπερτ Τεστ  στους «Τάϊμς» του Λος Αντζελες, στο άρθρο του με τίτλο «ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΈΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ». Αξίζει να σημειωθεί  ότι μετά το δημοσίευμα αυτό , που είχε υπότιτλο «ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ», η αύξηση της προσφοράς σε αίμα ήταν θεαματική.
Γράφει ο Ρόμπερτ  Τέστ
«Δώστε  το αίμα ου, στον έφηβο που θα χρειαστεί , μέσα από το ατύχημα  γιατί πρέπει να ζήσει και να δεί τα εγγόνια του να παίζουν.»και σε άλλο σημείο αναφέρει : «Πάρτε τα κύτταρά μου  και αφήστε τα να περιμένουν για κάποια μέρα  ένα άφωνο αγόρι  θα ξεφωνίσει στο φτερούγισμα μιάς νυχτερίδας  κι ένα κορίτσι , θα ακούσει  τον ήχο της βροχής  τον ήχο της βροχής στα παράθυρά του.
Και ο  Ρόμπερτ Τέστ τελειώνει το άρθρο του  με την προτροπή  ως εξής: «Δώστε την ψυχή στο θεό».
«Εάν κάνετε όλα αυτά εγώ θα ζήσω για πάντα». Έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι μας  για να έχουμε την εκτίμηση της κοινωνίας και την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο χωρίς  προκαταλήψεις  απέναντι στους συνανθρώπους μας.
Με το κυρίαρχο Σύνθημα  η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΣΕ ΑΙΜΑ είναι στο χέρι μας

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΡΟΣΟΣ   ΞΕΝΟΦΩΝ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου