Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Αποφάσεις για ΧΑΔΑ Δουρούτης και αποχετευτικό στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΙ

Δύο σημαντικές αποφάσεις που απαντούν σε χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής, έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ.
Με την πρώτη απόφαση κλείνουν όλες οι εκκρεμότητες στο έργο αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Δουρούτης, το οποίο πλέον μπορεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και με τη δεύτερη συμπληρώνεται με έργο αποχετευτικού δικτύου στην παραλίμνια ζώνη.
«Μετά την πολύμηνη συνεργασία που είχαμε με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και με τις υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης, κλείσαμε οριστικά το θέμα της αποκατάστασης της χωματερής. Έτσι εγκρίθηκαν όλες οι μελέτες και τα υποέργα για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου.
Πρόκειται για μία παρέμβαση ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας, η οποία κλείνει οριστικά μία πληγή πενήντα και πλέον ετών. Κι αυτό γίνεται με τον πλέον σύγχρονο κι επιστημονικά ενδεδειγμένο τρόπο», υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Φίλιππας Φίλιος.
Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης αποφάσισε να συμπληρώσει το αποχετευτικό έργο της παραλιμνίου με μία νέα εργολαβία, προϋπολογισμού δύο εκατομμυρίων περίπου, η οποία αφορά στη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων.
«Το μεγάλο έργο αποχέτευσης στην παραλίμνιο ζώνη δίνει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Συμπληρώνεται με την επιπλέον εργολαβία προκειμένου να δημιουργηθεί όλο το πλέγμα των υποδομών που έχει ανάγκη η περιοχή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δούλεψαν κι έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Αποτελέσματα που είναι προς όφελος της πόλης και των συνδημοτών μας», κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου