Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πέθανε ο αθλητικός συντάκτης Iωαννίνων, Βαγγέλης Λέκκος




Ήταν ο "Πατριάρχης" του αθλητικού ρεπορτάζ στα Γιάννινα που υπηρέτησε με συνέπεια, εντιμότητα, δικαιοσύνη, ευθυκρισία και με αγάπη στον ΠΑΣ και στον αθλητισμό
Σε ηλικία 62 ετών έφυγε σήμερα από την ζωή μετά από μάχη με την επάρατη ασθένεια ο δημοσιογράφος- αθλητικός συντάκτης Βαγγέλης Λέκκος. Ο εκλιπών που έδωσε τους τελευταίους μήνες άνιση μάχη για την ζωή του εργάστηκε επί σειρά ετών στο αθλητικό ρεπορτάζ των εφημερίδων «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ», «ΠΡΩΙΝΑ ΝΕΑ» ενώ υπήρξε ανταποκριτής και εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης στην ηπειρωτική πρωτεύουσα.
Ήταν ο "Πατριάρχης" του αθλητικού ρεπορτάζ στα Γιάννινα που υπηρέτησε με συνέπεια, εντιμότητα, δικαιοσύνη, ευθυκρισία και με αγάπη στον ΠΑΣ και στον αθλητισμό. Που παρά το δυνατό χτύπημα της μοίρας, είχε το κουράγιο να γράφει, να σχολιάζει και να υπηρετεί αυτό που αγάπησε και έκανε σημαία σε όλη του τη ζωή, το αθλητικό ρεπορτάζ.

Ο Βαγγέλης Λέκκος ήταν ένας πολυταξιδεμένος δημοσιογράφος, ταυτισμένος με την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣ Γιάννινα. Για να βρίσκεται κοντά στους αγώνες του ΠΑΣ έκανε αμέτρητα χιλιόμετρα και δεν είχε αφήσει γωνιά και γήπεδο της Ελλάδας που να μη είχε πάει για να καλύψει τους αγώνες, αλλά και να συμπαρασταθεί την ομάδα την οποία είχε μέσα στην καρδιά του. Αγαπούσε και πονούσε την ομάδα, μα ήταν δίκαιος στην κριτική. Κοφτερή πένα, που έμπαινε στην καρδιά των γεγονότων αλλά και με ξεχωριστή δεξιοτεχνία σχολίαζε την επικαιρότητα. Και ακόμα είχε στην κατοχή του ένα πλούσιο αρχείο με πολλές ανέκδοτες φωτογραφίες και υλικό με αναφορά στον Γιαννιώτικο αθλητισμό.
Ο Βαγγέλης Λέκκος στα νιάτα του ήταν σπουδαίος αθλητής, πρωταθλητής του άλματος εις ύψος με πολλά μετάλλια και διακρίσεις. Μπορεί επαγγελματικά να σταδιοδρόμησε ως τραπεζικός υπάλληλος, αλλά ο αθλητισμός και η αθλητική δημοσιογραφία ήταν το πάθος, το μεράκι, η ανιδιοτελής προσφορά. Παράλληλα με τον αθλητισμό ασχολήθηκε με την αθλητική δημοσιογραφία, ως συνεργάτης των τοπικών εφημερίδων Πρωϊνά Νέα, Πρωϊνός Λόγος, συνεργάτης του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΑ στη δεκαετία του 70 και κατά καιρούς ήταν ανταποκριτής των εφημερίδων «Φίλαθλος», «Νέα», «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος», «Πρώτη», «Σπορ του Βορρά», «Μετροσπόρτ».

Η κηδεία του θα γίνει  στις 4 το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων.
Συλλυπητήρια για το θάνατο του Βαγγέλη Λέκκου
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων και η Δημοτική Αρχή εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του Βαγγέλη Λέκκου.
Ο Βαγγέλης Λέκκος υπήρξε ένας ακούραστος εργάτης της αθλητικής δημοσιογραφίας και ένα ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας, την οποία υπηρέτησε και από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου της πόλης μας.
Με τη διαδρομή του αποτέλεσε παράδειγμα ήθους κι εντιμότητας.
Ο Δήμος Ιωαννιτών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βαγγέλη Λέκκου.
Με ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε τα συλλυπητήρια της: "Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο του αθλητικογράφου Βαγγέλη Λέκκου και τα θερμά της συλλυπητήριά στους οικείους του."
“Η Διοικούσα Επιτροπή Τμήματος Μπάσκετ του ΑΓΣΙ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο του Γιαννιώτη αθλητικογράφου Βαγγέλη Λέκκου.
Στα 40 και πλέον χρόνια της δημοσιογραφικής του πορείας ο Βαγγέλης Λέκκος δίδαξε με το ήθος και τη συμπεριφορά του και στάθηκε, όσο λίγοι, αρωγός στον αθλητισμό της Ηπείρου.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Θα λείψει σε όλους μας”. 
Πηγή:protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου