Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Tρόικα: Η κυβέρνηση «προστατεύει πλούσιους και ορισμένους επιχειρηματίες»

Στο Ευρωκοινοβούλιο πέρασαν από έλεγχο για τα Μνημόνια του Νότου οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και της ΕΚΤ, για λογαριασμό της Τρόικα, πριν αυτή έλθει στην Αθήνα, και προέκυψαν σημαντικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία.
Οπως επισημαίνει το capital.gr tο ενδιαφέρον της «κατάθεσης» των δύο εκπροσώπων ΕΚΤ και Κομισιόν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου εστιάσθηκε και στις παρατηρήσεις για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην οποία αποδόθηκαν ευθύνες ότι με την καθυστέρησή της να προχωρήσει στα διαρθρωτικά μέτρα που ζητάει η τρόικα «προστατεύει πλούσιους και ορισμένους επιχειρηματίες»...
Αξιοπρόσεκτο, όταν το καταγγέλλει η τρόικα.
Tι λέει η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα που ήταν παρούσα
«Αποκλειστικά και μόνο για την Ελλάδα ανέφεραν ότι έμειναν έκπληκτοι από την μεγάλη επιρροή που είχαν και έχουν διάφορα κρυφά συμφέροντα τα οποία δρουν κατά των μεταρρυθμίσεων και οποιασδήποτε επωφελούς αλλαγής στη χώρα με άμεση συνέπεια για τους πολίτες.
Mάλιστα ένα παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο Kλάους Mαζούχ επικαλέστηκε την εισήγηση της τρόικας για κατάργηση αδικαιολόγητων προνομίων και στρεβλώσεων που υπάρχουν στην ελληνική αγορά τα οποία δεν επιτρέπουν την μείωση του κόστους των προϊόντων που φτάνουν στον καταναλωτή. Άμεση ευθύνη για αυτό έχουν τα προαναφερθέντα συμφέροντα.
Πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε με στοιχεία να γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό ποια είναι αυτά τα κρυφά συμφέροντα; Ποιοι είναι αυτοί, που για τα δικά τους συμφέροντα, εμποδίζουν την μείωση του κόστους ζωής για τον Έλληνα πολίτη. Είναι στο λιανικό εμπόριο, είναι στην ενέργεια, είναι στη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, που, ποιοι και πώς είναι τελικά αυτοί που λυμαίνονται τον ελληνικό λαό;» δήλωσε η κ. Τζαβέλα στη RealNews.
iefimerida.gr
Πηγή:kentri.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου