Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Έχασε πάλιο ο ΠΑΣ με 2-0, από τον Πανθρακικό

Νέα «στάση» για τον ΠΑΣ!

Ο Πανθρακικός επικράτησε, με 2-0, των Ιωαννίνων για τη 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη να φτάνει τις τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Σούπερ ματς από τον Ίγκορ, «καθάρισε» το ματς η αλλαγή του, Ζεκίνια.
Πώς έπαιξανΟ Άκης Μάντζιος επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 για τον Πανθρακικό, με βασικό τερματοφύλακα τον Σέρεμετ, τον Χρήστου στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Παπαγεωργίου στο δεξί και δίδυμο στα στόπερ τούς Ζος και Σαρακατσάνο. Λαδάκης και Ρομέου αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς μέσους της ομάδας της Κομοτηνής, με τον Ίγκορ ντε Σόουζα να είναι ο μόνος προωθημένος για τους Θρακιώτες έχοντας στηρίγματα, με παράταξη από τα αριστερά προς τα δεξιά, τούς Τζάνη, Κάσες, Μπαϊκαρά.
Ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε σύστημα 4-4-2 για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Λίλα αριστερά στα μπακ, δεξιά τον Ντάσιο, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Τζημόπουλος και Κολοβέτσιος. Η μεσαία γραμμή της ομάδας των Ιωαννίνων είχε τον Βισέντο αριστερά, τον Βίλα δεξιά, ενώ οι δύο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τσουκαλάς και Κεϊτά. Τσάβες και Ίλιτς αποτέλεσαν τη γραμμή κρούσης των φιλοξενούμενων, με τον Ίλιτς ν΄ αγωνίζεται λίγο πιο μπροστά.

Άνοιξε το δρόμο και τραυματίστηκε!Χωρίς να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία ο Πανθρακικός είχε μεγαλύτερη ενέργεια στο παιχνίδι του από την αρχή του αγώνα με τον ΠΑΣ. Βέβαια, μόνο με σουτ του Τζάνη κι αυτά εκτός περιοχής απείλησε αρχικά, όμως οι φιλοξενούμενοι του Σάκη Τσιώλη έδειξαν μία αμυντική διάθεση χωρίς να παίρνουν πρωτοβουλίες. Από το 20΄ και μετά οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο τον ΠΑΣ, αρχίζοντας να πατούν πιο συχνά την περιοχή του Βελλίδη. Το πρώτο «καμπανάκι» στην άμυνα των φιλοξενούμενων χτύπησε στην ευκαιρία του Ίγκορ στο 24΄, με τον Βραζιλιάνο επιθετικό του Πανθρακικού να πλασάρει από πλεονεκτική θέση και αμαρκάριστος επάνω στον Βελλίδη.
Η φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα έγινε στο 28΄, όπου μέσα σε δευτερόλεπτα ο ΠΑΣ υπέπεσε σε πέναλτι, έχασε έναν παίκτη λόγω αποβολής κι έμεινε πίσω στο σκορ! Κοντινό πλασέ, ξανά του Ίγκορ, βρήκε στο χέρι του Λίλα σύμφωνα με τον διαιτητή Αμπάρκιολη, που με βάση την απόφασή του αυτή έπρεπε ν΄ αποβάλει και τον παίκτη που έκανε την παράβαση, διότι η μπάλα είχε τροχιά προς την εστία του Βελλίδη. Ο Λίλα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 29΄, ο Ίγκορ εκτέλεσε την ποινή εύστοχα κι έβαλε τον Πανθρακικό μπροστά στο σκορ στο 30΄. Το επόμενο πεντάλεπτο ήταν μαρτυρικό για τον ΠΑΣ, ο οποίος απειλήθηκε στο 33΄ από τον Τζάνη και κοντινό πλασέ του, μετά από σέντρα του δαιμόνιου Κάσες.
Στη συνέχεια, στο 35΄, σουτ του Ρομέου κατέληξε άουτ, με την ατυχία για τον ΠΑΣ να συνεχίζεται αφού τραυματίστηκε ο Βισέντο και ο Τσιώλης αναγκάστηκε να «σπαταλήσει» μία αλλαγή, τοποθετώντας στη θέση του τον Στρούνα. Όμοιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Μάντζιος με τον σκόρερ Ίγκορ να νιώθει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς από το 37΄ και ν΄ αντικαθίσταται στο 41΄ από τον Ζεκίνια. Έχοντας κάνει, πάντως, τη δουλειά του, μ΄ ένα γκολ στο οποίο κέρδισε πέναλτι και αποβολή αντιπάλου! Συνολικά, ο ΠΑΣ απείλησε στο διάστημα αυτό ελάχιστα τον Πανθρακικό και δικαιολογημένα βρέθηκε πίσω στο σκορ. Βάσει εικόνας αγώνα κι ανεξάρτητα με την άποψη που έχει ο καθένας για τη φάση του πέναλτι, μια και η απόφαση βρήκε αντίθετους τους φιλοξενούμενους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος / 4-2-3-1): Σέρεμετ - Χρήστου, Ζος, Σαρακατσάνος, Παπαγεωργίου - Λαδάκης, Ρομέου (83΄ Πόποβιτς) - Τζάνης, Κάσες (79΄ Εμπόου), Μπαϊκαρά - Ίγκορ (41΄ Ίγκορ)
Αναπληρωματικοί: Κουτσόπουλος, Ντιόγκο, Ζεκίνια, Μίκουλιτς, Τριανταφύλλου, Πόποβιτς, Εμπόου

ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης / 4-4-2): Βελλίδης - Λίλα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντάσιος (53΄ Ρουμπουλάκου) - Βισέντο (34΄ Στρούνα), Τσουκαλάς, Κεϊτά, Βίλα - Τσάβες (66΄ Σκόνδρας), Ίλιτς
Αναπληρωματικοί: Σωτηρίου, Κρητικός, Αυγενικού, Γιάκος, Σκόνδρας, Ρουμπουλάκου, Στρούνα
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
ΓΚΟΛ: (1-0 πέναλτι) 30΄ Ίγκορ, (2-0) 54΄ Ζεκίνια
Κίτρινες κάρτες: 20΄, 64΄ Κεϊτά, 30΄ Βελλίδης
Κόκκινες κάρτες: 29΄ Λίλα, 64΄ Κεϊτά
Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης (Καβάλας)
Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης (Αθηνών), Νικόλαος Γεωργαράκος (Αθηνών)
Τέταρτος διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Παρατηρητής: Δημήτριος Νταμπώσης (Πιερίας)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου