Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

«Μαέστρος της κινδυνολογίας, της καταστροφολογίας και του φόβου»

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Τον χαρακτήρισε «μαέστρο της κινδυνολογίας, της καταστροφολογίας και του φόβου».
«Τον άκουσα, χθες…
τον κ. Σαμαρά να επαίρεται διότι η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, παρότι εμείς, δήθεν, κάναμε ό,τι μπορούσαμε γι» αυτό. Και αναρωτήθηκα: δεν γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί;
Να του θυμίσω την προεκλογική καμπάνια σύσσωμου του εγχώριου και ευρωπαϊκού κατεστημένου κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε πια καταρρεύσει. Το μόνο προεκλογικό επιχείρημα του κου Σαμαρά ήταν ο φόβος της χρεοκοπίας. Διακινούσε παντού τη μαύρη προπαγάνδα, ως δίλημμα: ΝΔ ή χρεοκοπία και ΝΔ ή δραχμή», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Ήταν αυτή η τρομοκρατία που εξώθησε απλούς πολίτες να βάζουν τα λεφτά τους σε σεντούκια και την ολιγαρχία σε μια πρωτοφανή πτήση κεφαλαίων στο εξωτερικό. Με αυτήν τη χωρίς όρια ανευθυνότητα του μακιαβελικού: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ο κ. Σαμαράς αποσταθεροποίησε, ακόμη πιο πολύ, αυτό που υποτίθεται ότι κόπτονταν να περισώσει.
Το τραπεζικό σύστημα και τη χώρα. Έχει, άραγε, ξεχάσει ο κ. Σαμαράς τον απροκάλυπτο και ανεύθυνο λαϊκισμό του, όταν χρησιμοποιούσε μικρά παιδιά σε διαφημίσεις, που με την απέραντη αθωότητά τους προέβαλαν σε όλους μας το φόβο τους, ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ; Θυμάται το «γιατί κύριε»; Θυμάται την υποστολή της ελληνικής σημαίας από τους ιστούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαφήμιζε στα προεκλογικά του σποτ; Και ύστερα μας κάνει και μαθήματα υπευθυνότητας. Ο μαέστρος τη κινδυνολογίας, της καταστροφολογίας και του φόβου» είπε.
Μάλιστα τόνισε ότι δεν θα ανεχτεί θεσμική εκτροπή στις ευρωεκλογές.
«Μαθαίνουμε ότι μέσα στο πανικό τους για την επερχόμενη συντριπτική τους ήττα, μαγειρεύουν διάφορα εκλογικά συστήματα και εκλογικά σενάρια, με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του 2014. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μεταφέρει τις ευρωεκλογές ούτως ώστε να συμπέσουν με τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών της αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για πολύ φτηνό τέχνασμα, το οποίο μόνο το φόβο τους μπροστά στην εκλογική ήττα αποδεικνύει. Διότι γνωρίζουν ότι οι ευρωεκλογές που θα προηγηθούν του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι στις δυνάμεις του μνημονίου. Και δε θέλουν να πάνε σε δεύτερο γύρο περιφερειακών με την ήττα των ευρωεκλογών στο κεφάλι.
Γιατί θα σαρωθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επενδύουν και ελπίζουν στην αποχή. Γιατί γνωρίζουν πως, αλλιώς, θα σημάνουν οι καμπάνες. Εμείς ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσουν μέχρις αυτού του σημείου. Δε θα φτάσουν στο σημείο της θεσμικής εκτροπής. Σε κάθε περίπτωση, δε θα το ανεχτούμε. Αν όμως φτάσουν να ξέρουν ότι θα τους περιμένουμε. Έτσι κι αλλιώς, ό,τι κι αν σκαρφιστούν, ό,τι κι αν επιχειρήσουν, το ρεύμα του ποταμού δεν γυρίζει πίσω. Θα πνιγούν στην ωριμότητα και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Πηγή:trelokounel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου