Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας»



Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «Νέοι Επιστήμονες Ηπείρου»
στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης Νέων Επιστημόνων στην Ήπειρο»  της δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της κατηγορίας παρέμβασης 1 «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του θεματικού άξονα προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο,
                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ
 την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων των υποψήφιων ωφελούμενων για την ένταξη τους στην Πράξη έως την Τρίτη 10/12/2013.
 Στόχος της Πράξης είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης για 105 νέους επιστήμονες και ειδικότερα για μηχανικούς, δικηγόρους και οδοντίατρους.
Οι ωφελούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, οδοντίατροι) θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
        Να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.) υποχρεωτικά από την 02.01.2011 και μετά. Δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όσοι έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος από την 01/01/2010 και μετά, δηλώνοντας ως έδρα την οικία τους, με την προϋπόθεση ότι από την 02/01/2011 και μετά, έχουν προβεί σε πρώτη μεταβολή έδρας σε ανεξάρτητο επαγγελματικό χώρο. Ως ημερομηνία έναρξης θα θεωρείται η πρώτη μεταβολή.
        Να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μέχρι την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας τους, μεγαλύτερο των έξι (6) ετών από το χρόνο κτήσης του πτυχίου τους (για τις λοιπές κατηγορίες). Όταν στο χρονικό διάστημα των έξι (6) ετών περιλαμβάνεται χρόνος παρακολούθησης κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών, ο χρόνος αυτός παρατείνει αντίστοιχα το όριο των έξι (6) ετών. Για τους πτυχιούχους αλλοδαπής το διάστημα των έξι (6) ετών υπολογίζεται από την αναγνώριση του πτυχίου τους από το ΔΟΑΤΑΠ.
        Να έχουν ηλικία μέχρι 34 ετών, (έως την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας τους) πλην των ιατρών και των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών. Για όσους έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των 34 ετών, το όριο αυτό παρατείνεται αντίστοιχα κατά το χρονικό διάστημα που αφορά στις μεταπτυχιακές σπουδές. Κατά τον υπολογισμό της ηλικίας του ωφελούμενου θα λαμβάνεται υπόψη η τριακοστή πρώτη Δεκεμβρίου του έτους γεννήσεως του. Οι μεταπτυχιακές σπουδές εξωτερικού λαμβάνονται υπόψη εφόσον υπάρχει αναγνώριση τους από το ΔΟΑΤΑΠ.
        Στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα από την οικεία ΔΟΥ για το οικονομικό έτος της έναρξης δραστηριότητάς τους, το ατομικό εισόδημά τους να μην υπερβαίνει το ποσό των 12.000,00€. Ειδικά για τις κατηγορίες νέων επιστημόνων για τις οποίες απαιτείται πρακτική άσκηση για την απόκτηση ειδικότητας ή άδειας άσκησης επαγγέλματος (όπως ιατροί, δικηγόροι κ.α.), η αμοιβή τους κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης δεν υπολογίζεται ως εισόδημα προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή αιτήσεων ως 10/12/2013 και ώρες 9.00-14.00
 ΚΕΚ ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ Μ. Κοτοπούλη 62, Ιωάννινα, τηλ 2651085153  e-mail ioannina@kekapeirotan.gr και της
ΕΤΑΝΑΜ Αμβρακίας & Μοστραίων 2Α, Αρτα - Τηλ./Fax : 26810 77115 / 26810 21149 - email: etanam_artas@etanam.gr και
Λ. Ιωαννίνων 210, Τ.Κ. 48100, Πρέβεζα (πρώην κτίρια ΤΕΙ) Τηλ./Fax : 26820 89150 - 1 / 26820 22511 - Email: etanam@etanam.gr Πρέβεζα
Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη συμμετέχουν οι φορείς: ΚΕΚ ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ (Συντονιστής), ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ – Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ («ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»), ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΤΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ («ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ-ΟΤΑ»), Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Ηπείρου, Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ΚΕΚ Practica Δυτικής Ελλάδας, ΚΕΚ «Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων» ΑΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου