Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Παγκόσμιος θρήνος:Πέθανε ο Νέλσων Μαντέλα σε ηλικία 95 ετών

- Πένθος σε όλο τον κόσμο για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα
- Σε ηλικία 95 ετών έφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής
- Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της χώρας λέγοντας πως όλοι οι πολίτες έχασαν τον πατέρα τους
- Ποιος ήταν ο Μπαφάνα ή Μαντίμπα (όπως τον αποκαλούσαν), ο άνθρωπος που νίκησε το Απαρτχάιντ και έγινε ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής.
Σε ηλικία 95 ετών έφυγε από τη ζωή ένα από τα μεγαλύτερα πρόσωπα της ιστορίας του 20ου αιώνα ο Νέλσον Μαντέλα αργά την Πέμπτη όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, κ. Ζούμα, λέγοντας πως πλέον ξεκουράζεται και πως ολόκληρο το έθνος έχασε έναν γιο και οι πολίτες τον πατέρα τους. 

Η υγεία του είχε επιδεινωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα. Καιρό τώρα έμπαινε κι έβγαινε από το νοσοκομείο. Η συνήθης διάγνωση: λοίμωξη του αναπνευστικού. Γύρω του παίχτηκε και ένα παιχνίδι εξουσίας. Αν, ποιος και πότε θα τραβήξει την πρίζα. Πρώην σύζυγοι, η νυν, παιδιά, εγγόνια. Και ένα έθνος να παρακαλά και να προσεύχεται να γίνει καλά ο «Μαντίμπα» τους.
Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν η Νότιος Αφρική. Ήταν ο αγώνας της κατά του ρατσισμού και του Απαρτχάιντ. Ήταν το σύμβολο του αγώνα για ανθρώπινα δικαιώματα. Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας, ο άνθρωπος που πέρασε 27 χρόνια κλεισμένος σε ένα κελί σχεδόν 2Χ2 και βγήκε με το όνειρο να σώσει το λαό του.
Η προεδρία του δεν έχει να επιδείξει κάτι που να έμεινε στην ιστορία. Αλλά ήταν αρκετή για να ενώσει τους Νοτιοαφρικανούς, μαύρους και λευκούς.

Πηγή:Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου