Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Διήμερο γαστρονομίας στο Μέτσοβο



Ο Δήμος Μετσόβου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «INCOME - Διεθνές Κέντρο Μεσογειακής Γαστρονομίας», που χρηματοδοτείται από το διμερές πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα - Ιταλία 2007-2013», διοργανώνει στο Μέτσοβο την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 μια σειρά εκδηλώσεων, διαλέξεων, συζητήσεων και γευσιγνωσίας σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Slow Food για τη Βιοποικιλότητα.

Ο οργανισμός Slow Food είναι ένας διεθνής οργανισμός που συντονίζει πολυάριθμες δράσεις με στόχο τη σύνδεση της απόλαυσης του καλού φαγητού με τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον, προωθώντας και προβάλλοντας τον τοπικό χαρακτήρα των προϊόντων διατροφής.
Στα παραπάνω πλαίσια, ο Δήμος Μετσόβου καλεί τους παραγωγούς τυπικών προϊόντων διατροφής αλλά και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο να παρευρεθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. στην ανοιχτή συζήτηση γύρω από τη γαστρονομία της περιοχής με έμφαση στο παραδοσιακό λουκάνικο Μετσόβου. Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία ελληνικών και ιταλικών γεύσεων με συνοδεία παραδοσιακών κρασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου