Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Περνούν από αξιολόγηση όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι



Έως τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει οι υπηρεσίες του Δημοσίου να ετοιμάσουν τις εκθέσεις αξιολόγησης όλων των υπαλλήλων τους, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι «η αδικαιολόγητα μη έγκαιρη σύνταξη ή η σύνταξη μεροληπτικής έκθεσης αξιολόγησης ή η σύνταξη έκθεσης με κρίσεις ή χαρακτηρισμούς που δεν εξειδικεύονται με αναφορά συγκεκριμένων στοιχείων, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα».
Επίσης, προστίθεται ότι «για την αξιολόγηση ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών -πλην των εκπαιδευτικών λειτουργών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οι εκθέσεις συντάσσονται τον Ιανουάριο κάθε έτους για τους υπαλλήλους όλων των κατηγοριών, με εξαίρεση τους υπαλλήλους της κατηγορίας ΥΕ, για τους οποίους συντάσσονται κάθε δύο χρόνια».
Παράλληλα από «κόσκινο» θα περάσουν οι αρμόδιοι προϊστάμενοι Διοικητικού- Προσωπικού τα πιστοποιητικά όλων των δημοσίων υπαλλήλων, μετά από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι σε περίπτωση που υπάρχουν ανακριβή στοιχεία θα πρέπει να ανακληθεί ο διορισμός τού εν λόγω υπαλλήλου.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δύσκολη αυτή προσπάθεια, ώστε να αποκαταστήσουμε παλαιές αδικίες και να αποτρέψουμε τη δημιουργία νέων, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης των δομών της δημόσιας διοίκησης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.Ειδικότερα, με εγκύκλιό του, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από όλες υπηρεσίες του δημοσίου τον εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά από τους αρμοδίους προϊσταμένους Διοικητικού-Προσωπικού, σε συνεργασία με τις καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδίδουσες Αρχές, να ελέγξουν τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων και να διασταυρώσουν τα δικαιολογητικά που αποτέλεσαν τυπικά προσόντα διορισμού, μετάταξης ή μετατροπής της εργασιακής σχέσης.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, σε περίπτωση που οι αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδίδουσες Αρχές βεβαιώσουν ανακρίβεια των στοιχείων που τους αποστέλλονται από τις Διευθύνσεις Διοικητικού- Προσωπικού (πχ έκδοση τίτλου σπουδών, βαθμός πτυχίου, επιτυχής συμμετοχή σε εξετάσεις, κλπ), ή σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν είναι τα απαιτούμενα από την οικείες κατά περίπτωση διατάξεις, τότε οι Διευθύνσεις Διοικητικού-Προσωπικού θα πρέπει να προβούν στην ανάκληση του διορισμού των υπαλλήλων με επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση, από την οποία θα προκύπτει η δόλια πρόκληση ή υποβοήθηση της παρανομίας.
Πηγή:newsbomb.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου