Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο Πρέσβης της Αργεντινής κ. Jorge Mastropietro επισκέφθηκε την Περιφερειάρχη Ηπείρου

 Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφτηκε σήμερα ο πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Jorge Mastropietro συνοδευόμενος από τη σύμβουλο της Πρεσβείας κ. Carolina Ghiggino. Η συζήτηση περιεστράφη στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, σε συνδυασμό με αυτή που πέρασε στο πρόσφατο παρελθόν η Αργεντινή. Κοινό συμπέρασμα - με βάση και την εμπειρία που υπάρχει από το παράδειγμα της Αργεντινής- είναι ότι η έξοδος από τη σημερινή δύσκολη κατάσταση, μπορεί να επιτευχθεί μέσω του πρωτογενούς τομέα και την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού της χώρα μας. 

"Η Αργεντινή το 2001 μπόρεσε με τις δικές της δυνάμεις, με την εφαρμογή
κοινωνικών πολιτικών στην αρχή και στη συνέχεια με την παραγωγή που διέθετε, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την αύξηση των εξαγωγών, να σταθεί στα πόδια της", εξήγησε μεταξύ άλλων ο Πρέσβης, για να προσθέσει κάνοντας σύγκριση με την Ελλάδα ότι: "είμαστε δύο διαφορετικές χώρες, διαφορετικοί άνθρωποι και απαιτήθηκαν διαφορετικές λύσεις γιατί η Αργεντινή δεν είχε τη βοήθεια άλλων, όπως η Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έπρεπε να τα κάνει όλα μόνη της".
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι η κρίση έχει επηρεάσει σε μικρότερο αναλογικά βαθμό την Ήπειρο, συγκριτικά με τις άλλες περιφέρειες της Ελλάδος, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Πρέσβη για τη διάθεσή του να εξεταστούν τρόποι συνεργασίας με την Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να παρασχεθεί τεχνογνωσία για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.
"Η Ήπειρος, είναι μια κατ΄ εξοχή φιλική περιοχή για την Αργεντινή", είπε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε άλλο σημείο της συζήτησης, απευθυνόμενος στον Πρέσβη, κι αυτό, πρόσθεσε, οφείλεται στην παρουσία από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 στα Γιάννινα των σπουδαίων Αργεντινών ποδοσφαιριστών και της παραμονής, μέχρι και σήμερα, στην ηπειρώτικη πρωτεύουσα δύο εξ αυτών, των Εδουάρδου Κοντογιωργάκη και Αλφρέδο Γκλασμάνη. Ο πρώτος μάλιστα είχε συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη με τον Πρέσβη της Αργεντινής, ενώ ο δεύτερος τηλεφωνική συνομιλία μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου