Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Προκλητικό δημοσίευμα αυστριακής εφημερίδας: «Δεν είναι ανέκδοτο -Οι Ελληνες στην προεδρία της ΕΕ»



Σε μια ακόμη λαϊκιστική επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, η οποία αναφέρεται στην ελληνική προεδρία της ΕΕ σε προκλητικό δημοσίευμα της με τίτλο: «Δεν είναι ανέκδοτο: Οι Ελληνες έχουν την προεδρία της ΕΕ».

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Σε αυτή την ΕΕ πραγματικά τίποτε πλέον δεν μπορεί να προκαλεί έκπληξη: Την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνει, έχοντας τη σειρά της, για μισό χρόνο την προεδρία της ΕΕ η χώρα με τη μεγαλύτερη κρίση. Για αυτό η Αθήνα χρειάζεται επιπλέον οικονομική βοήθεια».
«Χαρακτηριστικές είναι και οι ελληνικές δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές το Μάιο που φέρουν στην πρώτη θέση τη ριζοσπαστική Αριστερά του δημαγωγού Τσίπρα και στην τρίτη θέση τη ριζοσπαστική Δεξιά της Χρυσής Αυγής», σημειώνει στο δημοσίευμά της η Kronen.
Με το δημοσίευμα αυτό φαίνεται πως η διαβόητη για το λαϊκισμό της, μεγαλύτερη αυστριακή εφημερίδα -και αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας, μεγαλύτερη εφημερίδα στον κόσμο- Kronen Zeitung, εξακολουθεί και θα εξακολουθήσει να τηρεί με συνέπεια την ανθελληνική υποδαύλιση που είχε ξεκινήσει με την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους.
Η εφημερίδα, τα τελευταία τρία χρόνια έχει λοιδορήσει συστηματικά, με δεκάδες πρωτοσέλιδους κεντρικούς τίτλους της, τον ελληνικό λαό, προβαίνοντας σε ανεύθυνες και ακόμη και κακεντρεχείς γενικεύσεις, προκαλώντας την οργή των Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στην Αυστρία, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι στην καλλιεργούμενη συστηματικά, δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα, βιώνουν μια απώθηση, μιλώντας μάλιστα ορισμένοι για «λανθάνοντα ρατσισμό» και επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται μόνον για την εικόνα της Ελλάδας και των πολιτών της αλλά για έναν συνδυασμό με ένα πρωτοφανή αντιευρωπαισμό.
Σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας στην οποία εκδίδεται, η Kronen έχοντας ημερησίως 2,94 εκατομμύρια αναγνώστες, δηλαδή το 41,9% του αναγνωστικού κοινού και με σχεδόν ένα εκατομμύριο φύλλα ημερήσια κυκλοφορία σε μία χώρα 8,5 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι όχι μόνον η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Αυστρίας, αλλά, σε σχέση με τον πληθυσμό, και η μεγαλύτερη, αναλογικά, εφημερίδα στον κόσμο.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου