Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Υποβολή αιτήσεων για τα κοινωνικά τιμολόγια

Από την ερχόμενη Τετάρτη ξεκινά η υποβολή αιτήσεων των συνδημοτών, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και μπορούν να τύχουν των μειώσεων στα ανταποδοτικά τέλη.
Όπως είναι γνωστό η σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό να υπάρξει ελάφρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών εν μέσω της παρατεταμένης και επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει τη μείωση κατά 25% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για τα άτομα με αναπηρίες 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω,  σε τρίτεκνες οικογένειες με τρία προστατευόμενα τέκνα και πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω καθώς και τη διατήρηση της μείωσης για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έτους 2014 κατά 50% για τους άπορους.
Πιο αναλυτικά:
Α)Μείωση 25% από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έτους 2014 για την πρώτη κατοικία των ατόμων με αναπηρίες 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, και με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού των 22.000 €.
Η μείωση αυτή θα χορηγείται με την προσκόμιση στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, αφού προηγουμένως προσκομίζονται σε αυτή τα ακόλουθα δικαιολογητικά.
1.       Αίτηση
2.       Αστυνομική ταυτότητα ενδιαφερομένου.
3.       Πιστοποιητικό αναπηρίας από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) όπου θα αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας και η χρονική διάρκεια επανελέγχου  ή (Α’ βάθμιας) Υγειονομικής Επιτροπής σε περιπτώσεις για τις οποίες δεν χρειάζεται επανέλεγχος (αναπηρία εφ’ όρου ζωής).
4.       Πιστοποιητικό Συλλόγων ΑΜΕΑ ή Γονέων ΑΜΕΑ Ν. Ιωαννίνων από το οποίο θα προκύπτει η αναπηρία (προαιρετικό δικαιολογητικό).
5.       Φωτοτυπία Ε1 του 2013 για την εξακρίβωση της πρώτης κατοικίας τους και των προστατευόμενων μελών.
6.       Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του 2013 (εισοδήματα 2012).
7.       Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή Εναλλακτικού παρόχου στο όνομα του δικαιούχου.
8.       Συμβόλαιο ιδιοκτησίας του ακινήτου και συμβόλαιο μίσθωσης στις περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος ανάπηρος είναι μισθωτής.
9.       Σε περίπτωση μίσθωσης υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ή ιδιοκτήτη ότι σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας δεσμεύεται να προσέλθει στην υπηρεσία να δηλώσει τη διακοπή ή τη λήξη της μίσθωσης, προκειμένου να προβούμε στην επαναφορά της αρχικής χρέωσης του ακινήτου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου