Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Την έξοδο από το Δημόσιο θα δουν τις επόμενες ημέρες χιλιάδες συμβασιούχοι -Τι θα γίνει με την εκδίκαση των προσφυγών τους για την απόλυσή τους



Την έξοδο από το Δημόσιο θα δουν άμεσα χιλιάδες συμβασιούχοι οι οποίοι απασχολούνται με προσωρινές διαταγές ή ασφαλιστικά μέτρα και η εκδίκαση της προσφυγής τους ακόμη εκκρεμεί.

Υπουργική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την imerisia.gr, προβλέπει τη διαγραφή από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων του Δημοσίου προβλέπει και ορίζει ρητά «να μη γίνονται αποδεκτές οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους».
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συμβασιούχοι, ακόμη και αν εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσής του θα απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις τους και στην περίπτωση που τα δικαστήρια, κάποια στιγμή, κρίνουν θετικά την προσφυγή τους, τότε και μόνο θα επιστρέψουν στη θέση τους.
Στην απόφαση επισημαίνεται μάλιστα ότι, σε περίπτωση που οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν συμμορφωθούν και συνεχίζουν να απασχολούν τους συμβασιούχους θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις..
Παράλληλα, βάσει της απόφασης, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2014, θα πρέπει να διαγραφούν από το Μητρώο Μισθοδοτουμένων και συμβασιούχοι των οποίων απορρίφθηκαν οι αγωγές, ανεξάρτητα εάν στη συνέχεια έχουν προσφύγει σε ανώτερο δικαστικό επίπεδο.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου