Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

O Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας έκοψε την Πίτα του και το γλέντησε Ηπειρώτικα και παραδοσιακά, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου

 Η Πρόεδρος του Συλλόγου,  Γεωργίας Κίσκου είπε, ''ότι ηπειρώτικα γλεντάμε και διασκεδάζουμε και ξεπερνάμε την οικονομική κρίση''.
Στην πράξη τελικά αποδεικνύεται το έργο και η προσφορά κάθε Συλλόγου και η αποδοχή που έχει από το κοινωνικό σύνολο, για αυτό.
Και την αποδοχή αυτή την αισθάνθηκαν δυνατά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, με την μαζική συμμετοχή των Ηπειρωτών και των φίλων της Ηπείρου της περιοχής,  στην κοπή της Πίτας του και το Ηπειρώτικο γλέντι που ακολούθησε  στα Γραφεία του στην Καλλιθέα, την Κυριακή το απόγευμα 12 Γενάρη του 2014.
Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες της περιοχής, αλλά και φίλοι της Ηπείρου, γλέντησαν
με την ''ψυχή'' τους,  μετά το κόψιμο της παραδοσιακής ηπειρώτικης Πίτας, μέχρι τις βραδυνές ώρες σε ένα γνήσιο παραδοσιακό αντάμωμα που είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό την ρήση του ακατάβλητης, διαχρονικής και χαλκέντερης Πρόεδρου του Συλλόγου,  Γεωργίας Κίσκου, ''ότι ηπειρώτικα γλεντάμε και διασκεδάζουμε και ξεπερνάμε την οικονομική κρίση''.
Στο θετικό κλίμα, συνέδραμε και η ηπειρώτικη μουσική ζυγιά,  του εξαίρετου
κλαρινίστα Βασίλη Γένη, με τον Βαγγέλη Κουμτζή στο βιολί, τον Κώστα Καρρά, στο λαούτο και το τραγούδι και τον Λευτέρη Πότση στο ντέφι και το τραγούδι επίσης, που έπαιζε ακατάπαυστα και ικανοποίησε τις επιθυμίες όλων των παρευρισκομένων που έσυραν τον χορό. Αλλά και η άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, την ευθύνη της οποίας είχε η χοροδιδασκάλισσα Βαρβάρα Μπότσαρη Παπαθανασίου.
Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα της κοπής της Πίτας παρευρέθησαν, ο Δήμαρχος 
Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, που συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους του και μέλη του Δημοτικού του Συμβουλίου, απ' όλες τις παρατάξεις, οι Αντιπρόεδροι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Σωτήρης Κολιούσης και Κώστας Κωνής, εκπροσωπώντας την κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, επικεφαλείς αντιπροσωπείας της ΠΣΕ, που απαρτιζόταν και από την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Ηλέκτρα Κίκη,  Μένια Βαζούκη και Βίκυ Αράπη, οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Κρητών και Ποντίων Καλλιθέας, πολλά μέλη
Δ.Σ. Ηπειρώτικων Συλλόγων της Αττικής, ως και εκπρόσωποι άλλων ετεροδημότικων και πολιτιστικών Συλλόγων που δραστηροποιούνται στο Δήμο.
Καλωσορίζοντας,  κατά την κοπή της Πίτας, τους παρευρισκομένους, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Γεωργία  Κίσκου, αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου και την προσπάθεια που γίνεται από όλα τα μέλη του, για την διατήρηση της παράδοσης και του Ηπειρώτικου πολιτισμού. Ακόμη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Καλλιθέας για την προσφορά του οικήματος, που στεγάζεται ο Σύλλογος και τα πολυπληθή τμήματα του.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Κώστας Ασκούνης, αναφέρθηκε περιληπτικά στην προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία, όπως αυτός την εισπράττει και δήλωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες των Ηπειρωτών της περιοχής και θα συνδράμει με κάθε πρόσφορό μέσο. Κλείνοντας πρότεινε προς την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και τον Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας, την συνδιοργάνωση μεγάλης ηπειρώτικης βραδιάς, στην πλατεία Δαβάκη, φέτος, αρχές καλοκαιριού, πρόταση που έγινε αποδεκτή, από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους.
Και οι δύο Αντιπρόεδροι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που πήραν το λόγο, στη συνέχεια, αφού συγχάρηκαν  το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισαν την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσαν, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. Ακόμη αναφέρθηκαν στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πατρώα γη και που έχουν να κάνουν με την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών εξαιτίας της κρίσης, με την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί την 'Ήπειρο να είναι πρώτη σε ποσοστό ανέργων πανελλαδικά, την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την ελλειπή φρούρηση των παραμεθορίων περιοχών και την μεγάλη ανασφάλεια που έχει καταλάβει τους κατοίκους, εξαιτίας της δράσης των λαθρέμπορων ναρκωτικών και της παρεμβατικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται από την Αλβανία. Αναφέρθηκαν στις Πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε συνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου. Τέλος, κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας ''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας , την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στις 10.00΄η ώρα το πρωί, με την συμμετοχή δεκάδων χορευτικών απ' όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους της Χώρας, αλλά και καταξιωμένων Ηπειρωτών μουσικών.
Κατόπιν έγινε η κοπή της Πίτας από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργία Κίσκου και  η προσφορά σε όλους Ηπειρώτικων γλυκίσματων των γιορτών των Χριστουγέννων και ηπειρώτικων εδεσμάτων και παραδοσιακών ηπειρώτικων πιτών, αλλά και τηγανίτων και άλλων παραδοσιακών σκευασμάτων,  που δημιούργησαν και έψησαν  και προσέφεραν οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου. Το τσίπουρο και το κρασί  ηπειρώτικης παραγωγής έρεε άφθονο για όλους, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το κέφι.
Και βέβαια στήθηκε ένα τρικούβερτο παραδοσιακό γλέντι, που ικανοποίησε όλους αφού συμμετείχαν όλοι με την καρδιά τους και χόρεψαν όλοι.

Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου