Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Παιδείας & Θρησκευμάτων, με Θέμα: "Μη ένταξη στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 / 2013 σχολικών υποδομών Περιφέρειας Ηπείρου"

ΕΡΩΤΗΣΗ
προς τους κ.κ. Υπουργούς: 
-         Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας
-         Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, 
-         Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Μη ένταξη στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007 / 2013 σχολικών υποδομών Περιφέρειας Ηπείρου
Στο πλαίσιο του κοινωφελούς έργου του Οργανισμού Κτηριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες και η έκδοση οικοδομικών άδειών από τις υπηρεσίες του ΟΣΚ Ηπείρου για τα εξής έργα:
  • 2/θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Γραμμενίτσας Νομού Άρτας
  • Νηπιαγωγείο Καμπής Ξηροβουνίου Ν. Άρτας
Επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα παρακάτω έργα:
  • 2/θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγίων Αναργύρων, Δήμου Αρταίων, Νομού Άρτας
  • 1/θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Φιλοθέης, Δήμου Αρταίων, Νομού Άρτας.
Με το με αριθμό πρωτοκόλλου ΟΣΚ 38.Τ2/2883/10-2-2011 έγγραφο ζητήθηκε να τεθεί ο ΟΣΚ ως δυνητικός τελικός δικαιούχος στην πρόσκληση της Θεματικής Ενότητας 75  ”Υποδομές Εκπαίδευσης”  από την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου. Σε αυτό το έγγραφο δεν υπήρξε απάντηση, παρόλο που ο ΟΣΚ προγραμμάτιζε την ένταξη έργων συνολικού προϋπολογισμού 3.378.000,00 ευρώ.
Συνεπώς τα αναφερθέντα έργα δεν δημοπρατήθηκαν, αφού ο ΟΣΚ ΑΕ δεν προσκλήθηκε να υποβάλει έργα για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007 -2013 της περιφέρειας Ηπείρου.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (νυν Οργανισμός Κτιριακών Υποδομών) θα εντάξει τα υπό μελέτη και δημοπράτηση έργα του στο ΕΣΠΑ 2014-2020, προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και λόγω της τεχνογνωσίας που ήδη διαθέτει;
Αθήνα,  11 Φεβρουαρίου 2014
 Η ερωτούσα Βουλευτής
Όλγα Γεροβασίλη – ΑΡΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου