Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

«Βαραίνουν» και «μυρίζουν» οι φάκελοι του ΣΔΟΕ -Λαβράκια στις έρευνες για 300 αιρετούςΑποκαλύψεις για πρόσωπα και πράγματα λίαν συντόμως, υπόσχονται υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ, επισημαίνοντας ότι πληθαίνουν τα στοιχεία που αφορούν στους ελέγχους μεγάλων υποθέσεων, που έχουν απασχολήσει και τη κοινή γνώμη.

Ο πρώτος φάκελος αφορά στους ελέγχους που γίνονται σε περίπου 300 αιρετούς σε όλη την Ελλάδα. Όπως επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ, οι έρευνες βρίσκονται στο πιο κρίσιμο στάδιο, καθώς αναμένονται τα πρώτα δεδομένα από τις τράπεζες, σε απάντηση των αιτημάτων ανοίγματος λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων προσώπων και η αίσθηση από τις έως τώρα έρευνες είναι ότι υπάρχει «ψαχνό».
«Βαρύς» χαρακτηρίζεται και ο φάκελος των ερευνών επί επενδυτικών προγραμμάτων, που συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν εδώ και μήνες σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομάδα Αντιμετώπισης της Απάτης (OLAF), με αφορμή το γνωστό σκάνδαλο στη Γ.Γ. Επενδύσεων, αλλά όσο προχωρούσαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ο κύκλος των ερευνών άρχισε να διευρύνεται. Τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στο ΣΔΟΕ, παρουσία στελεχών της OLAF αλλά και του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ με βάση οδηγία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αλλά και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, υπολογίζεται ότι θα διενεργηθούν τουλάχιστον 2.000 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα. Το βασικό κριτήριο θα είναι το μέγεθος της επένδυσης, ενώ το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα του ΚΕΠΥΟ που "χτυπάει" όποτε ελέγχεται τιμολόγιο επιχείρησης που βρίσκεται στη "μαύρη" λίστα εικονικών τιμολογίων, έχει ήδη επιστρατευτεί προκειμένου να εντοπιστούν οι περιπτώσεις υπερτιμολόγησης δαπανών, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν σε παράνομες επιδοτήσεις.
Συνεχίζονται, παράλληλα, οι δύσκολες έρευνες για τα εξοπλιστικά αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται από τις αρχές του 2012 για προσαύξηση της περιουσίας, ενώ άκρως ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία από τους εξονυχιστικούς ελέγχους που γίνονται εδώ και μήνες σε δύο ιδιαίτερες κατηγορίες επαγγελματιών: τους γιατρούς και τους καλλιτέχνες. Όπως υποστηρίζουν στελέχη του ΣΔΟΕ, είναι θέμα ημερών οι ανακοινώσεις για μεγάλο αριθμό γυναικολόγων στους λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν ποσά σε πλήρη αναντιστοιχία με τα εισοδήματα που δήλωναν, ενώ τα ίδια στελέχη "υπόσχονται" αποκαλύψεις και όσον αφορά στις έρευνες σε πολύ γνωστούς τραγουδιστές και τραγουδίστριες, των οποίων έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί και γίνονται διασταυρώσεις με τα στοιχεία (συμβόλαια) που έδιναν οι επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζονταν.
Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου