Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Δεν έκλεισε η συμφωνία Ελλάδας-Gazprom για την τιμή του φυσικού αερίουΔιαψεύδονται οι πληροφορίες ότι έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Gazprom και ΔΕΠΑ, στον απόηχο της συνάντησης Σαμαρά - Πούτιν στις Βρυξέλλες, για την τιμή του φυσικού αερίου.

Και οι δυο πλευρές επισημαίνουν ότι η διαπραγμάτευση είναι στη φάση της ανταλλαγής επιστολών - προτάσεων. «Τα περί συμφωνίες είναι σπέκουλα από κύκλους που δεν επιθυμούν να κλείσει η συμφωνία» ανέφεραν αρμόδιοι κύκλοι.
Σημειώνεται ότι σήμερα, Παρασκευή, η ΔΕΠΑ ανέμενε νέα επιστολή προτάσεων εκ μέρους της Gazprom, η οποία όμως τελικά δεν παρελήφθη και πλέον αναμένεται την προσεχή Δευτέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία αλλά «υπάρχει κινητικότητα μετά τη συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν».
Τις προηγούμενες μέρες κυκλοφορούσαν φήμες ότι από την τελική πρόταση της Gazprom, προέκυπτε τιμή για την Ελλάδα στα 396 δολάρια τα 1.000 κ.μ. αερίου. Άγνωστο παραμένει ακόμη αν το κλείσιμο της συμφωνίας που επικαλείται η Gazprom, έγινε σε χαμηλότερη τιμή.
Σημειώνεται επίσης ότι οι τιμές που πουλά η Gazprom σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης είναι κάτω από τα 380 δολάρια.


Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου