Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ING Group - Δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην Ευρωζώνη, αν δεν υπάρξει ανάπτυξη από 1% έως 2% ετησίωςΣήμα κινδύνου για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται στην Ευρωζώνη εκπέμπει εκ νέου η ING Group, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την αδυναμία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
"Διαφαίνονται ενδείξεις σταθεροποίησης της ανεργίας στην Ευρωζώνη. Ευτυχώς δεν εντοπίζεται - για την ώρα - νέα άνοδος των ποσοστών", δηλώνει ο Carsten Brzeski, κορυφαίος οικονομολόγος της ING Group.
"Ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένει ακόμη εξαιρετικά εύθραυστη", σπεύδει να προειδοποιήσει.
Σύμφωνα με τον Brzeski, οι προσλήψεις στην Ευρωζώνη θα αρχίσουν να αυξάνονται, μόνο όταν η οικονομία "πατήσει σε στέρεο έδαφος", ήτοι όταν αποδειχθεί βιώσιμη η ανάπτυξή της.
"Η Ευρωζώνη χρειάζεται ανάπτυξη τουλάχιστον 1% με 2% σε ετήσια βάση για να πετύχει το στόχο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Αυτό ακόμη δεν το έχουμε καταφέρει...", αναφέρει στη συνέχεια ο οικονομολόγος της ING Group.

Πηγή:www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου