Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Για το νέο Κώδικα Φορολογική​ς Διαδικασία​ς και την καθιέρωση ενός απλού, δίκαιου, αναλογικού και σταθερού φορολογικο​ύ συστήματος

Κατάργηση των Νόμων 4174 & 4172 του 2013  του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και καθιέρωση ενός απλού, δίκαιου, αναλογικού και σταθερού φορολογικού συστήματος 
Σε μια χώρα που διανύει τον έκτο χρόνο ύφεσης, που από το 2010 έως σήμερα έχουν κλείσει χιλιάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες Έλληνες επαγγελματίες και εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί στην  ανεργία, η Συγκυβέρνηση, χαμένη στο δρόμο για την ανάπτυξη, νομοθετεί και εφαρμόζει νόμους, που βάζουν ταφόπλακα σε όσες Ελληνικές επιχειρήσεις  αγωνίζονται να παραμείνουν ζωντανές.

Η εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, με τους περιβόητους πλέον Νόμους 4174 & 4172 του 2013, οδηγεί την επιχειρηματικότητα και ειδικά την μικρομεσαία στον αφανισμό. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας και ειδικά στην περιοχή μας  αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και στηρίζουν την τοπική οικονομία.
Όσοι μικρομεσαίοι έχουν επιβιώσει από την μέχρι σήμερα κρίση και την ύφεση, κινδυνεύουν από την χαριστική βολή της υπερφορολόγησης και των εξωπραγματικών προστίμων. Τα μέτρα αυτά δεν χτυπούν την φοροδιαφυγή και τους φοροφυγάδες, αλλά εξοντώνουν τους τίμιους επαγγελματίες, αφού δεν αναγνωρίζουν το ανθρώπινο λάθος.
Μόνη λύση είναι η κατάργηση των παραπάνω νόμων που στραγγαλίζουν την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η καθιέρωση ενός απλού, δίκαιου, αναλογικού και σταθερού φορολογικού συστήματος, που επιτέλους θα φορολογήσει τον αφανή πλούτο και όχι την εμφανή φτώχεια.
Όλγα Γεροβασίλη
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας

Υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου