Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ και μετά στον εισαγγελέα ο Φιλιππίδης



Μετά από συνεννόηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές Αρχές, ο καταζητούμενος για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Αγγελος Φιλιππίδης επέστρεψε αεροπορικώς στην Αθήνα. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΤΤ έφτασε στη χώρα μας με την πτήση των τουρκικών αερογραμμών ΤΚ 1845, η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι για τις 09:05. 

Στο αεροδρόμιο, τόσο στο χώρο των αφίξεων, όσο και στην πίστα, βρέθηκαν άνδρες της Ασφάλειας προκειμένου να συλλάβουν τον Αγγελο Φιλιππίδη και να τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.
Στη συνέχεια λεπτά πριν από τις 10 το πρωί ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ ο κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι «προσήλθα οικειοθελώς όπως σας υποσχέθηκα χθες το βράδυ». Εντός των επομένων ωρών θα μεταφερθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση του ΤΤ και τον πρώην διοικητή του Άγγελου Φιλιππίδη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος από τους Τούρκους και σύμφωνα με τον δικηγόρο του, επιθυμούσε να συνεργαστεί με τις ελληνικές Αρχές.
Υπενθυμίζεται πως χθες ο Άγγελος Φιλιππίδης αφέθηκε ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές και όπως όλα δείχνουν επέλεξε να επιστρέψει με την πρώτη διαθέσιμη πτήση από την Κωνσταντινούπολη, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι θέλει να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές.
Τι έγινε χθες στο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης
Χθες, το τουρκικό δικαστήριο άφησε τον Αγγελλο Φιλιππίδη ελεύθερο, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό των Τούρκων δικαστών το ένταλμα σε βάρος του κρίθηκε παράνομο, διότι δεν είχε ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, γεγονός που δεν ισχύει, όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα που έστειλαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές στην Τουρκία.
Ωστόσο, ο ίδιος από την πλευρά του δήλωνε κατηγορηματικά ότι επιθυμεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και επιμένει ότι κάποιοι δεν θέλουν να γυρίσει για να μην καταθέσει. «Όταν κάποιος άνθρωπος- ο οποίος κατέχει δημόσιες θέσεις, σημαντικές στη ζωή του, έχει κάνει κάποια πράγματα κάπως πρωτότυπα, πχ μειώνει το μισθό του στο μισό, ο οποίος έχει σημαντική ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, έχει την οικογένειά του στην Ελλάδα και το γιο του να είναι ακόμα μαθητής- δηλώνει ότι εγώ θα επιστρέψω σε 2-3 μέρες, το λιγότερο πράγμα που μπορεί να κάνει το ελληνικό κράτος, αφού δεν τήρησε το ανθρώπινό του δικαίωμα να τον φωνάξει στην προανάκριση, είναι να του δώσει την ευκαιρία να επιστρέψει χωρίς να συλληφθεί στο αεροδρόμιο» τόνισε ο κ. Φιλιππίδης. 
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου