Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

HSBC: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο θα φέρει πρόωρες εκλογές και θα θέσει σε κίνδυνο το πρόγραμμα προσαρμογής



Τις πολιτικές εξελίξεις και την επερχόμενη εκλογική μάχη θωρεί η HSBC ως το πραγματικό ζήτημα για την Ελλάδα και όχι την έλευση της Τρόικα, καθώς, οι ενδεχόμενες ανακατατάξεις στην κάλπη μπορεί να οδηγήσουν σε νέα εποχή αστάθειας.
Στελέχη της τράπεζας επισκέφθηκαν την Ελλάδα και συνέταξαν έκθεση στην οποία κάνουν λόγο για ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης συνασπισμού, ενώ σημειώνουν ότι μιαν ισχυρή παρουσία στις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για πρόωρες εκλογές, επαναφέροντας τις κακές μνήμες του 2012.
Σύμφωνα με την έκθεση της τράπεζας οι πρόωρες εκλογές, αν δεν διεξαχθούν αμέσως μετά τον Μάιο, είναι εξαιρετικά πιθανό να διεξαχθούν μέσα σε έναν χρόνο κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις στην τύχη του Μνημονίου, ακόμη και αν ολοκληρωθεί με επιτυχία ο έλεγχος.
Η HSBC εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα μείνει σε προεκλογικό ρυθμό αλλά θα εμμείνει στην άνρησή της να λάβει νέα μέτρα λιτότητας με βασικό διαπραγματευτικό χαρτί το πρωτογενές πλεόνασμα.
Παρόλα αυτά η έκθεση τονίζει ότι η χώρα είναι στη σωστή πορεία και πως η δραματική απώλεια στο ελληνικό ΑΕΠ πλησιάζει στο τέλος της.

Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου