Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Συνελήφθησαν 3 Αλβανοί, για κλοπή αυτοκινήτου στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων


Στο πλαίσιο άμεσων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, το  κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε  μετά από καταδίωξη στους Νεγράδες Ιωαννίνων
 Οι δράστες εμπλέκονται και σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών από οικίες  στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων  και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 26 και 24 ετών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα μας.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες μία ώρα μετά τα μεσάνυκτα καταγγέλθηκε στο R/T Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων από 45χρονο ημεδαπό, η κλοπή του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του, η οποία έγινε  στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων.
Οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ενεργώντας άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν το κλεμμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες, να κινείται στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης και στη διασταύρωση Νεγράδων δόθηκε σήμα στάθμευσης. 
Ο οδηγός του ανωτέρω οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια, ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ συνελήφθησαν επί τόπου οι τρεις δράστες.
Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·        πλήθος χρυσών κοσμημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν
·        διαρρηκτικά εργαλεία
·        ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 10 εκατοστών
·        πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.
Το κλεμμένο αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ οι τρεις δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου  στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 02 έως 06-03-2014 διέπραξαν τις παρακάτω διαρρήξεις – κλοπές:
·        στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας και μία κυνηγετική καραμπίνα.
·        στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα.
·        στο Σταυράκι Ιωαννίνων, διέρρηξαν διαμέρισμα, απ’ όπου αφαίρεσαν πέντε (5) χρυσές λίρες Αγγλίας, μία φωτογραφική μηχανή και μία βιντεοκάμερα.
·        στο Σταυράκι Ιωαννίνων, διέρρηξαν οικία, απ’ όπου τελικά δεν αφαίρεσαν κάτι.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου