Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

"Let's Do It Greece" στην αρχαία Δωδώνη

ΟΙ ΜΕΛΙΓΓΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ
Στα πλαίσια της πανελλήνιας κίνησης “Let’s Do It Greece”, που έχει σαν σκοπό την ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων για καθαρισμό και ευπρεπισμό σημείων και χώρων, η Αδελφότητα Απανταχού Μελιγγιωτών σε συνεργασία με το Σωματείο ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ και υπό την αιγίδα της ΙΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, διοργανώνει  συμβολικό καθαρισμό σημείων του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.

Χωριανοί και φίλοι της Αδελφότητας Μελιγγιωτών θα συναντηθούν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης το πρωί της Κυριακής 6 Απριλίου 2014 (10:00’), θα χωριστούν σε μικρές ομάδες, και κάτω από την καθοδήγηση αρχαιολόγων και συνεργατών της ΙΒ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων θα ασχοληθούν με τον καθαρισμό σημείων του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.
Γιατί οργανώνεται αυτή η δράση; Εμπνευσμένοι και παρακινούμενοι από τις ιδέες του Σωματείου ΤΟ ΔΙΑΖΩΜΑ, "ενεργοποιούμαστε και φροντίζουμε τα μνημεία του τόπου μας".
Τι θα κάνουμε εκείνη τη μέρα; Οι μεγάλοι, θα χωριστούν σε μικρές ομάδες (5-8 ατόμων) και θα αναλάβουν τον καθαρισμό τμημάτων του αρχαιολογικού χώρου (ξεχορτάριασμα  της άνω απόληξης του αρχαίου θεάτρου, του πρυτανείου και των μικρών ναών).
Τα παιδιά, με τη βοήθεια και καθοδήγηση της αρχαιολόγου κας Γεωργίας Πλιάκου και του συντηρητή αρχαιοτήτων κ. Στέφανου Σακκά (α) θα ασχοληθούν με τον καθαρισμό και ανάδειξη των περιγραμμάτων της ιεράς οικίας  και των λίθινων βάθρων αγαλμάτων, με τη βοήθεια ανασκαφικών τριγώνων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, και (β) θα ακολουθήσουν ένα μικρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για «μικρούς αρχαιολόγους»
Πώς δηλώνουμε συμμετοχή; αριθμό ατόμων, στοιχεία επικοινωνίας και μέγεθος μπλούζας: 6944476753 (Π. Παππάς) - adelfotita@meliggoi.gr
Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν; Για λόγους σεβασμού προς τον χώρο, η δράση δεν μπορεί να είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο. Το κάλεσμα αφορά χωριανούς και φίλους τους.
Υλικά και εργαλεία που θα χρειαστούν: ψαλίδια κλαδέματος, τσουγκράνες, ψαλίδες, σκαλιστήρια, χορτοκοπτικά (2)
Υλικά για τα οποία θα φροντίσει η Αδελφότητα: μπλουζάκια, καπέλα, γάντια, σακούλες απορριμμάτων, νερό, αναψυκτικά, light σάντουιτς, 
Υποστηριχτές εκδήλωσης: ΒΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου