Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Σήμερα στις 3μ.μ. η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτου Ιωαννίνων

Προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στα Γιάννινα και τέλεσε τρισάγιο στον εκδημήσαντα ιεράρχη.

Πλήθος κόσμου πέρασε τις προηγούμενες ημέρες από τον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων όπου είχε εκτεθεί για λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του μακαριστού μητροπολίτη Ιωαννίνων κυρού Θεοκλήτου.

Χθες το βράδυ έφθασε από τη Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έχει αναλάβει τοποτηρητής της Μητροπόλεως Ιωαννίνων, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ επισκεπτόμενος αμέσως μετά την άφιξή του τον Μητροπολιτικό Ναό  τέλεσε τρισάγιο παρουσία καιν άλλων Αρχιερέων , όπως του Ναυπάκτου Ιεροθέου, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας και με τη συμμετοχή πολλών άλλων Αρχιερέων των αρχών του τόπου ενώ αναμένεται πλήθος κόσμου να συνοδεύσει τον μακαριστό Ιεράρχη στην τελευταία του κατοικία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων όπου βρίσκονται οι τάφοι και άλλων τριών Αρχιερέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου