Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Βροχές και χαλάζι σήμερα Μ.Τετάρτη! - Αναλυτική πρόγνωση μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι προβλέπονται την Μ. Τετάρτη αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν σε όλη τη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας (κυρίως της δυτικής) και της δυτικής Στερεάς πάνω από 1200 μέτρα).
Αναλυτικά: Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από 1200 μέτρα).

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Μεγάλη Πέμπτη 17-04-2014
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανόν κατά διαστήματα να είναι τοπικά ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές οι οποίες στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα ασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (υψόμετρο πάνω από 1100 μέτρα).
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πελάγη από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση από τα δυτικά.
Μεγάλη Παρασκευή 18-04-2014
Καιρος: στην ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά περιόδους τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, σποραδικες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, αλλά και αρκετά διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Μεγάλο Σάββατο 19-04-2014
Καιρός: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αλλά και διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νοτιά πελάγη 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Κυριακή του Πάσχα 20-04-2014
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με παροδικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα νοτιά πελάγη 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή άνοδο.
Δευτέρα του Πάσχα 21-04-2014
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια κυρίως τα ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή
Πηγή:Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου