Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

«Δεν αποτελούν ένα ενιαίο, δίκαιο, σταθερό, και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου»

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ. Ασημίνα Ξηροτύρη σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα από την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες με χαμηλά εισοδήματα και τους άνεργους.

Η βουλευτής επισημαίνει ότι διατάξεις του νέου φορολογικού πλαισίου, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει, δεν αποτελούν ένα ενιαίο, δίκαιο, σταθερό και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, αλλά είναι αποσπασματικές με αποτέλεσμα να συντηρούν και αυξάνουν την υπερφορολόγηση, να δημιουργούν επικαλύψεις και σύγχυση και εν τέλει να επιφέρουν τεράστια προβλήματα, προκαλώντας το αίσθημα δικαίου των πολιτών.
Τόνισε δε τη μεγάλη αδικία που υφίστανται οι επαγγελματίες με χαμηλά εισοδήματα και οι άνεργοι με τη φορολόγησή τους με 26% από το πρώτο ευρώ, καθώς και την επιπλέον επιβάρυνσή τους με προκαταβολή φόρου 55%, οι οποίοι καλούνται τελικά  να πληρώσουν φόρους που πολλές φορές ξεπερνούν το ίδιο το εισόδημά τους.
Η βουλευτής επισημαίνει ότι το Υπουργείο προχώρησε πρόσφατα σε κάποιες διορθωτικές ρυθμίσεις, δεν ασχολήθηκε όμως με το συγκεκριμένο θέμα πιστεύοντας ότι αυτό έγινε από παράλειψη και όχι ότι θεωρεί ότι σωστά φορολογούνται οι άνεργοι και ερωτά τον Υπουργό εάν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε να διορθωθούν οι αδικίες που διαπιστώνονται από την εφαρμογή της νέας φορολογικής νομοθεσίας και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τους ανέργους και τους μικροεπαγγελματίες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου