Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Μπορούμε να καταπολεμήσουμε το λίπος τοπικά;

Μπορούμε να επιλέξουμε τις κατάλληλες ασκήσεις για να γυμνάσουμε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες του σώματος, πόσο βοηθά όμως αυτή η πρακτική να κάψουμε τοπικά το λίπος στα σημεία που θέλουμε;
Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε από ποιο σημείο του σώματος θα χάσουμε το συσσωρευμένο λίπος, καθώς αυτό εξαρτάται κυρίως από τα γονίδιά μας.

Εκπρόσωποι του Εθνικού Ινστιτούτου Personal Training των ΗΠΑ δηλώνουν ότι όταν ζητάμε από το σώμα μας να απαλλαγεί από το λίπος σε ένα συγκεκριμένο σημείο είναι σαν να προσπαθούμε να αδειάσουμε λίγο μόνο νερό από την άκρη μιας γεμάτης μπανιέρας!
Αυτή η χαρακτηριστική παρομοίωση δείχνει πώς λειτουργεί η συσσώρευση του λίπους στο ανθρώπινο σώμα. Μπορούμε μεν να κάψουμε συνολικά λίπος, όχι όμως μόνο από ένα συγκεκριμένο σημείο.
Η γυμναστική μάς βοηθά να ενισχύσουμε το μυϊκό μας σύστημα, να κάψουμε θερμίδες και να δώσουμε ώθηση στο μεταβολισμό μας. Σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα μπορούμε να απαλλαγούμε από το συσσωρευμένο λίπος συνολικά και να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε.
Πηγή:http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου