Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ματωμένο Πάσχα από μπαλωθιές και κροτίδες

Με αίμα βάφτηκε για ακόμη μια χρονιά ο εορτασμός του Πάσχα σε πολλές περιοχές της χώρας. Στην Κρήτη, ένας 25χρονος έχασε τη ζωή του από μπαλωθιές σε πασχαλινό τραπέζι, στο Αγρίνιο ένας άλλος 25χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα ενώ διασωληνωμένη εξακολουθεί να νοσηλεύεται η αμερικανίδα που τραυματίστηκε από κροτίδα το βράδυ της Ανάστασης στη Σαντορίνη.

Η γυναίκα, που είναι και πιο η σοβαρά τραυματισμένη από τους υπόλοιπους έξι τραυματίες, χειρουργήθηκε χθες στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 34 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.
Εκτός από την Αμερικανίδα, τραυματίες είναι ακόμη άλλοι τρεις Αμερικανοί, δυο γυναίκες ηλικίας 51 και 53 ετών και ένας άνδρας 55 ετών, καθώς και ένας 50χρονος Έλληνας. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν ένας 23χρονος Έλληνας, ένας 24χρονος και μια 27χρονη από την Κύπρο.
Εν τω μεταξύ, ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι είναι το τραγικό αποτέλεσμα των άσκοπων πυροβολισμών κατά τη διάρκεια πασχαλινού γλεντιού χθες, σε χωριό του Ρεθύμνου.
Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία στα Μυριοκέφαλα και την Ασή Γωνιά, από την τραγωδία που χτύπησε κυρίως την οικογένεια του 25χρονου Γιώργου Γυπαράκη όταν ένας 40χρονος πήρε το όπλο και άρχισε να ρίχνει άσκοπους πυροβολισμούς στον αέρα, σύμφωνα με το άτυπο αλλά πολλές φορές αιματοβαμμένο «έθιμο» αυτό με τις μπαλωθιές, που επικρατεί στη μεγαλόνησο.
Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ένας 23χρονος ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με τραύμα στο κεφάλι και συγκεκριμένα στην περιοχή του ματιού.
Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του πασχαλιάτικου γλεντιού στο χωριό κοντά στην κεντρική πλατεία και μετά από τον άστοχο, όπως όλα δείχνουν, χειρισμό του όπλου από τον 40χρονο. Άμεσα άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στο σημείο και μέσω μαρτυριών οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση του 40χρονου ο οποίος συνελήφθη τελικά αργά χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο όπου γινόταν το γλέντι, βρέθηκαν ένα πιστόλι, πενήντα φυσίγγια και δεκαπέντε κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.
Ο 40χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ η αστυνομική διεύθυνση του νομού έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ των εμπλεκομένων στην τραγωδία πλευρών.

Σοβαρό τραυματισμό είχαμε και στο Αγρίνιο, όταν ένας 25χρονος από το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας προσπάθησε χθες το μεσημέρι να πυροδοτήσει μια κροτίδα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να την πυροδοτήσει εκ νέου, η κροτίδα εξερράγη στα χέρια του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι. Από την έκρηξη της κροτίδας τραυματίστηκε και ο 12χρονος αδελφός του, ο οποίος μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς του νοσοκομείου Αγρινίου, επέστρεψε στο σπίτι του.
Πηγή: Ethnos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου